Το Imaret είναι ένας πολυτελής χώρος φιλοξενίας, που βρίσκεται μέσα στο ομώνυμο ιστορικό μνημείο της Καβάλας. Η ιστορικότητα του χώρου εντείνει την επιβλητικότητα του. Χτισμένο το 1817, ακριβώς στη μέση της ιστορικής συνοικίας της Καβάλας, το Imaret είναι μια απροσδόκητη όαση ηρεμίας και άριστης εξυπηρέτησης.

Imaret

Το μνημείο είναι ένα σπάνιο κτίσμα στην Ευρώπη, ένα αριστούργημα της ύστερης οθωμανικής αρχιτεκτονικής. Το Οθωμανικό μπαρόκ κυριαρχεί στο κτήριο, όπως γίνεται αμέσως αντιληπτό από τους μολυβένιους τρούλους του. Ορισμένες δυτικές τεχνοτροπίες, όπως οι καμάρες, τα τόξα, τα σταυροθόλια, δίνουν ένα Ρωμαϊκό, Βυζαντινό στιλ.

Imaret  Imaret

Η μείξη ανατολικών και δυτικών στοιχείων καταλήγει σε ένα εντελώς μοναδικό αποτέλεσμα. Η πλούσια διακόσμηση, η ποιότητα των φίνων δομών και η αλληλεπίδραση μεταξύ εσωτερικών και ανοιχτών χώρων, δημιουργούν ένα πρωτότυπο συγκρότημα υψηλής αισθητικής και πολιτιστικής αξίας.

Imaret

Το Imaret διαθέτει 26 δωμάτια και σουίτες, το κάθε ένα μοναδικό στον σχεδιασμό και στη διακόσμηση.

Κάθε λεπτομέρεια είναι μία ωδή στην απόλυτη πολυτέλεια. Όλα τα υλικά που ντύνουν τα δωμάτια είναι ειδικά σχεδιασμένα και πολυτελώς φτιαγμένα. Αλλάζουν από πλούσια βελούδα και μεταξωτά τον χειμώνα σε κομψά χειροποίητα γαλλικά λινά το καλοκαίρι. Χειροποίητα ανατολίτικα χαλιά καλύπτουν κερωμένα δάπεδα από ξύλο καστανιάς.

Τα 26 δωμάτια και οι σουίτες περιβάλλονται από εσωτερικούς κήπους και μαρμάρινες στοές, αντανακλώντας τη γοητεία ενός αυθεντικού ισλαμικού κήπου. Η ποικιλία των φυτών και των υλικών, οι γαλήνιοι χώροι, τα φώτα των κεριών και ο ψίθυρος τρεχούμενου νερού, κάνουν το συγκρότημα ένα αρμονικό σκηνικό για χαλάρωση και διαλογισμό.

Στην αίθουσα tea room μαγνητίζουν τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των επισκεπτών η πλούσια συλλογή ελαιογραφιών, οι δερμάτινες πολυθρόνες και οι πρωτότυπες αντίκες, τα λεπτοδουλεμένα κρύσταλλα και κηροπήγια καθώς και η βιβλιοθήκη, γεμάτη με ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία ιστορίας, τέχνης και λογοτεχνίας.

Δίπλα ακριβώς βρίσκεται και ο χώρος του εστιατορίου. Μαζί με τα ντελικάτα πιάτα και σερβίτσια, τα τραπέζια στολίζονται με κεριά και συνθέσεις λουλουδιών.

Οι χώροι του spa του Imaret είναι φωτεινοί, πολυτελείς και κομψοί, σε παλ ξεκούραστες αποχρώσεις, με φυσικό ξύλο και πέτρινα φινιρίσματα, αναμιγνύει το κλασικό στυλ με μοντέρνο σικ ύφος. Ξεχωριστές ανατολίτικες μουσικές ταξιδεύουν το πνεύμα σε μακρινές και εξωτικές χώρες.

Imaret

 

ΠΗΓΗ: