Το Grecotel Club Marine Palace & Suites γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, τιμώντας την καθοριστική συμβολή του τουρισμού στην αειφόρο ανάπτυξη και ενίσχυση της οικονομίας τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Φέτος, με θέμα τον «Τουρισμό και Ψηφιακό Μετασχηματισμό των υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις» δημιουργήθηκε ένα ψηφιακό οικοσύστημα -αξιοποιώντας τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες- με επίκεντρο την προβολή της Ελλάδας και την προώθηση των προϊόντων της. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δόθηκε η δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά τα κρητικά προϊόντα, τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής τους, την ιστορία τους και τους παραγωγούς τους, στηρίζοντας την τοπική παραγωγή, απασχόληση και οικονομία.

Οι πελάτες του ξενοδοχείου παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το πολυβραβευμένο τουριστικό φιλμ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού  GreeceA 365-day destination, που προάγει την χώρα μας σαν ιδανικό προορισμό διακοπών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αποσπώντας έξι συνολικά διεθνείς πρωτιές και διακρίσεις. Ο Σεφ του ξενοδοχείου, κ. Ματθαίος Νεσφιγές, είχε ετοιμάσει ειδικά για την περίσταση τοπικά εδέσματα και λιχουδιές, με φρέσκα βιολογικά προϊόντα από την Φάρμα Agreco, του Ομίλου Ν.Δασκαλαντωνάκη-Grecotel στο Ρέθυμνο.

Ο εορτασμός της Ημέρας Τουρισμού σηματοδοτεί για την Grecotel κάθε χρόνο την προβολή της συνειδητής και στοχευμένης προσπάθειάς της για την ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της τοπικής και διεθνούς κοινότητας.

Σημειώνεται, ότι από το 1975, έτος ίδρυσης του Ομίλου Ν.Δασκαλαντωνάκη, πάνω από 2.000 βραβεία και διακρίσεις έχουν δοθεί στην Grecotel, τα ξενοδοχεία, τον ιδρυτή και τη διοίκηση του Ομίλου για τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, την ικανοποίηση των επισκεπτών, τη συνεισφορά στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει και που αποβλέπουν στη διατήρηση της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, στη βελτίωση των συνθηκών ζωής ευπαθών ομάδων πληθυσμού και στη γενικότερη αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου ως αναγκαίου όρου για την ευημερία του κοινωνικού συνόλου.