Η Ισλανδία είναι το τελευταίο μέρος που θα περίμενε κανείς να βρει μια λιμνοθάλασσα, πόσο μάλλον και ζεστή, με τη θερμοκρασία να είναι στους 40 βαθμούς. Ωστόσο, εδώ βρίσκονται τα γεωθερμικά νερά της Blue Lagoon, στο σουρεαλιστικό περιβάλλον μιας ερήμου από λάβα.

λάβα

Η Blue Lagoon προσελκύει περίπου 700.000 τουρίστες κάθε χρόνο, περισσότερο από δύο φορές τον πληθυσμό της Ισλανδίας. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί χάρη στο Retreat, ένα νέο ξενοδοχείο 62 δωματίων υψηλών προδιαγραφών, το οποίο είναι χτισμένο στα βρύα που περιβάλλουν τη λιμνοθάλασσα.

Οι αρχιτέκτονες σε αυτό το εγχείρημα ανέσκαψαν προσεκτικά το ηφαιστειογενές τοπίο για να εξασφαλίσουν ότι το ξενοδοχείο θα βρίσκεται μέσα στη λάβα. Σε ορισμένες περιπτώσεις η ομάδα αναγκάστηκε να ξανασκεφτεί το σχέδιο όταν οι ανασκαφές αποκάλυψαν ότι ο υποκείμενος βράχος δεν θα υποστήριζε τη σχεδιαζόμενη δομή. Σε άλλες περιπτώσεις, ανακάλυψαν μια εικόνα από λάβα τόσο όμορφη ώστε αποφάσισαν να την ενσωματώσουν στο σχέδιο.

λάβα   λάβα

Δεν υπάρχει τοπίο εκτός από τη μαύρη λάβα, επομένως, το ηλιοβασίλεμα εδώ είναι μοναδικό. Οι εσωτερικοί χώροι, σχεδιασμένοι σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες Basalt Architects και Design Group Italia, αντικατοπτρίζουν το περιβάλλον. Πράσινα βρύα, μαύρη λάβα και λευκό χιόνι βρίσκονται παντού.

Οι σχεδιαστές έχουν έξυπνα ενσωματώσει το περιβάλλον στους εσωτερικούς χώρους, από τα γραφεία εξυπηρέτησης στη ρεσεψιόν έως το τραπέζι του σεφ στο εστιατόριο Moss, ενώ το κελάρι κρασιών έχει τοίχους από εκτεθειμένο βράχο.

λάβα

ΠΗΓΗ: