Πλωτό ξενοδοχείο γίνεται το μοναδικό γιοτ του Σαντάμ Χουσεΐν, το οποίο φαίνεται να περιλαμβάνει πολλές πολυτέλειες υπέρ το δέον.

Οι ανέσεις που υπάρχουν, από το τεράστιο κρεβάτι ως το χρυσό μπάνιο, που απευθύνονταν στον έκπτωτο δικτάτορα του Ιράκ, δεν έγιναν ποτέ αντικείμενο απόλαυσης του ίδιου και τώρα περιμένουν νέους επισκέπτες για να τις ζήσουν στο έπακρο.

Το σκάφος μήκους 82 μέτρων κατασκευάστηκε για τον Σαντάμ το 1981, και διαθέτει προεδρική σουίτα, και τα ιδιαίτερα δωμάτια περιλαμβάνουν τραπεζαρίες, και άλλα υπνοδωμάτια, ενώ το γιοτ διαθέτει ακόμη 17 μικρότερες καμπίνες για καλεσμένους, 18 για το πλήρωμα και ένα ιατρείο.

Για 2 περίπου χρόνια το γιοτ αυτό χρησιμοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Βασόρα για θαλάσσιες έρευνες, αλλά η πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το υποχρεώνει να προσφέρει πολλά περισσότερα. Οι Ιρακινές αρχές, λοιπόν, βρήκαν τον καλύτερο τρόπο για να το αξιοποιήσουν μετατρέποντάς το σε μοναδικό πλωτό ξενοδοχείο και χώρο διασκέδασης.

Το μόνο που μένει να γίνει γνωστό είναι ποιος επίδοξος επιχειρηματίας θα αναλάβει αυτό το εγχείρημα, πώς και πότε οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να το επισκεφθούν και να ζήσουν στον επίγειο, ή μάλλον πλωτό, παράδεισο.

       

ΠΗΓΗ: