Όταν κανείς ακούει τη λέξη ξενοδοχείο, το πρώτο που του έρχεται στο μυαλό είναι ένα τεράστιο κτίριο με πολλά δωμάτια. Μήπως όμως, αυτή η εικόνα δεν είναι αντιπροσωπευτική όλων των ξενοδοχείων; Η απάντηση είναι σίγουρα αρνητική, αφού υπάρχουν ξενοδοχεία, τα οποία προσφέρουν ένα και μοναδικό δωμάτιο. Αυτό, λοιπόν, πάει να πει ότι είσαι ο μοναδικός επισκέπτης και ένοικος στο ξενοδοχείο , και όλοι δουλεύουν για να ευχαριστήσουν εσένα – και ενδεχομένως την παρέα σου.

Εδώ λοιπόν, έχουμε τα 3 ξενοδοχεία με ένα μόνο δωμάτιο, για εκείνους, που θέλουν την ηρεμία και την άνεση χωρίς άλλους γύρω τους, συνδυασμένη με καταπληκτική θέα και μοναδικές υπηρεσίες.

Το πρώτο της λίστας είναι το ξενοδοχείο Central Hotel στην Κοπεγχάγη. Η διανυκτέρευση κοστίζει 300 δολάρια τη βραδιά, και με αυτό το αντίτιμο ο επισκέπτης απολαμβάνει την ικανοποίηση, να μένει σε ένα από τα μικρότερα ξενοδοχεία του κόσμου. Φυσικά πέραν αυτής της αίσθησης, το δωμάτιο καταλαμβάνει το χώρο των 12 τετραγωνικών μέτρων και ταιριάζει γάντι με την καφετέρια που βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Είναι, επίσης, εφοδιασμένο με τηλεόραση και θέση σύνδεσης για iPhone, ενώ ο χώρος είναι πραγματικά οριακός για 2 άτομα.

Ένα ακόμα που αξίζει να μπει σε αυτήν την λίστα είναι το ξενοδοχείο Everland, με ένα μόνο δωμάτιο. Αυτό το ένα δωμάτιο περιλαμβάνει μπάνιο, ένα διπλό κρεβάτι king size και καθιστικό. Θεωρείται επίσης έργο τέχνης από πολλούς, λόγω του σχεδιασμού του, και για αυτό το λόγο το δωμάτιο ταξιδεύει. Έχει τοποθετηθεί στα πιο ασυνήθιστα μέρη, συμπεριλαμβανομένης και της οροφής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Γερμανία κλπ. Έχοντας κατά νου την μοναδικότητα αυτού του ξενοδοχείου, η διανυκτέρευση σε αυτό ανέρχεται στο ποσό των 333 ευρώ τις καθημερινές και στα 444 ευρώ τα σαββατοκύριακα.

Το τελευταίο και πολύ εντυπωσιακό ξενοδοχείο βρίσκεται στην Πράγα και στεγάζεται στο Tower Park, ύψους 70 μέτρων περίπου, γεγονός που είναι πολύ δύσκολο να μην το ξεχωρίσεις από μακριά.

Αν και θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα πιο άσχημα κτίρια της πόλης, αυτό το ύψος είναι που το κάνει ακαταμάχητο, καθώς προσφέρει μια εκπληκτική θέα για το μοναδικό δωμάτιο του ξενοδοχείου, που δημιουργήθηκε το 2013.

Tο ξενοδοχείο διαθέτει μπαρ, καφέ και γήπεδο γκολφ, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο, μια ολοκληρωμένη και σίγουρα μοναδική εμπειρία. Το κόστος της διαμονής ξεκινάει από το ποσό των 550 ευρώ περίπου το βράδυ και ανεβαίνει ανάλογα με τις υπηρεσίες, που θα επιλέξει ο επισκέπτης.

ΠΗΓΗ: