Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλές αλλαγές τόσο στον τρόπο ζωής των ανθρώπων γενικά, όσο και στη διατροφή τους ειδικότερα, με πολλούς να αποφασίζουν να γίνουν vegan.

Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί πολλές αλλαγές σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής των ανθρώπων, από τη διατροφή μέχρι τη διαμονή στις διακοπές. Για τον λόγο αυτό πολλά ξενοδοχεία δημιουργήθηκαν ή επαναπροσδιόρισαν την ταυτότητά τους, ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις νέες ανάγκες των επισκεπτών τους.

Ένα από τα εντυπωσιακότερα ξενοδοχεία στον κόσμο είναι το Amilla Fushi στις Μαλδίβες. Όποιες κι αν είναι οι διατροφικές συνήθειες του επισκέπτη, το ξενοδοχείο αυτό ξέρει τον τρόπο για να κάνει μοναδικές τις διακοπές του. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι είναι ιδανικό και για τους vegan ταξιδιώτες, αφού το μενού ακολουθεί μια συγκεκριμένη φιλοσοφία αξιοποίησης φυσικών υλικών για τη δημιουργία λαχταριστών, γευστικών και υγιεινών γευμάτων που βελτιώνουν ψυχή και πνεύμα. Τέλος, γιατί και οι vegan έχουν τις ίδιες ανάγκες για ξεκούραση και χαλάρωση, προσφέρονται και μοναδικές υπηρεσίες spa με προϊόντα φυσικά, που σέβονται το περιβάλλον αλλά και δεν ελέγχονται πάνω σε ζώα.

Το δεύτερο εξίσου εντυπωσιακό ξενοδοχείο που σέβεται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε επισκέπτη είναι το Posta Zirm Hotel που βρίσκεται στην Ιταλία. Σε μια χώρα όπως η Ιταλία, ένα τέτοιο ξενοδοχείο δεν ήταν δυνατόν να μην πρεσβεύει τη μεσογειακή διατροφή. Εδώ γίνεται και με το παραπάνω. Πέραν των κλασικών μεσογειακών πιάτων, προσφέρει και εξειδικευμένο μενού για vegetarian και διαφορετικό για τους vegan. Όλα τα προϊόντα που προσφέρονται εντός των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου είναι φιλικά προσκείμενα προς το περιβάλλον, και σέβονται τόσο την χλωρίδα, όσο και την πανίδα της περιοχής (και όχι μόνο).

[Δείτε ακόμη: το Ελληνικό ξενοδοχείο στα 10 καλύτερα για vegans]