Το περιοδικό US News &World Report ανακοίνωσε πρόσφατα ποια είναι τα καλύτερα και πολυτελέστατα ξενοδοχεία σε όλον τον κόσμο σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση. Τα κριτήρια που υπήρχαν για την λίστα αυτή ήταν τα βραβεία της βιομηχανίας της φιλοξενίας, οι κρίσεις των ειδικών του τομέα αλλά και των πολυταξιδεμένων ανθρώπων, αποκαλύπτοντας έτσι ποια ξενοδοχεία αξίζουν να διεκδικήσουν μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου.

Το Business insider  μεταξύ των άλλων μας παρουσιάζει τα καλύτερα ξενοδοχεία σε Ευρώπη και Αμερική τα οποία κέρδισαν επάξια μια θέση σε αυτήν την λίστα.

Όσον αφορά την Ευρώπη:

1. Place Roma,στη Ρώμη. Κέρδισε τις εντυπώσεις των κριτών αλλά και των επισκεπτών. Το ξενοδοχείο αυτό βρίσκεται στην περιοχή της Ρώμης που χαρακτηρίζεται από οίκους μόδας, και είναι πλήρως διακοσμημένο από έργα τέχνης και έπιπλα υψηλής ποιότητας, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μια μεταμοντέρνα αίσθηση, που διεκδικεί την αγάπη των επισκεπτών.

2. Hotel Eden, στην Ρώμη. Το ξενοδοχείο διαγράφει μια πορεία μεγαλύτερη του ενός αιώνα, αφού ιδρύθηκε το 1889, έχοντας αποτελέσει κατά το παρελθόν κατοικία πολλών και μεγάλων προσωπικοτήτων κάθε κλάδου. Το λαμπρό αυτό και φυσικά ένδοξο παρελθόν είναι κάτι που με την πρώτη ματιά υποψιάζεται ο επισκέπτης αφού το design, τα μαρμάρινα δάπεδα, το χρυσό στοιχείο, και πολλά ακόμη προσιδιάζουν σε ιστορικά γεγονότα και ιστορικές εποχές.

3. Hotel Plaza Athenee, στο Παρίσι. Όταν λέμε Παρίσι, έχουμε σίγουρα κατά νου το κομψό παριζιάνικο στοιχείο, με πολυελαίους, αριστακρατικούς κήπους και επιμελημένους εσωτερικούς χώρους. Αυτό το ξενοδοχείο, λοιπόν, αποτελεί το πρότυπο της παραπάνω περιγραφής. Οι επισκέπτες το επέλεξαν λόγω της θέσης του, που είναι πολύ κοντα στο μουσείο του Λούβρου, τον Πύργο του Άιφελ αλλά και σε πολλά ακόμη λαμπρά αξιοθέατα της πόλης.

4. La reserve Paris, στο Παρίσι. Αυτό το ξενοδοχείο αποτέλεσε, μια από τις πρώτες επιλογές των επισκεπτών λόγω των πολλών ανέσεων που προσφέρει, των προσωπικών μπάτλερ στα δωμάτια, αλλά και της υπέροχης θέας, που βλέπει τον Πύργο του Άιφελ.

5. Ritz-Paris. Το Παρίσι όπως φαίνεται αποτελεί, μάλλον, τον κυρίαρχο παίκτη στον τομέα της πολυτελούς φιλοξενίας. Το ξενοδοχείο αυτό, δεν προσφέρει δωμάτια, όπως συνηθίζεται, αλλά διαμερίσματα διακοσμημένα με σχέδια που παραπέμπουν στην χρυσή εποχή του 18ου αιώνα του Παρισιού, χωρίς ωστόσο να συνοδεύεται από κάποια ιστορικότητα, αφού ανακαινίστηκε το 2016.

Όσον αφορά τις Η.Π.Α:

1. Four Seasons Resort, Χαβάη. Το ξενοδοχείο αυτό φημίζεται για τις υπηρεσίες spa, τις 7 παραλίες του αλλά και για την μοναδική πισίνα υπερχείλισης στον ωκεανό, που απλώνεται μπροστά του. Λογικά, αυτοί ήταν και οι λόγοι που επιλέχθηκε από τους επισκέπτες και τους κριτές ως ένα από τα καλύτερα και πολυτελέστερα ξενοδοχεία του κόσμου.

2. Resort Four Seasons, Χαβάη. Το ξενοδοχείο αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να απότελεί επίγειο παράδεισο. Προσφέρει πληθώρα δραστηριοτήτων και extreme sports, όπως καταδύσεις ψαροντούφεκο και κολύμπι στις σμαραγδένιες καταγάλανες παραλίες του, καθιστώντας απολύτως φυσιολογική την επιλογή του ως ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία ανά τον κόσμο.

3. Twin Farms, Βερμόντ. Αυτό που σίγουρα κερδίζει τις εντυπώσεις σχετικά με το παρόν ξενοδοχείο είναι τα 300 στρέμματα έκταση. Πρόκειται για ένα all-inclusive θέρετρο που προσφέρει πληθώρα υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων σκι, κανό, spa κλπ. Για εκείνους που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν σε τόσο ενεργητικές δραστηριότητες, υπάρχει η δυνατότητα χαλάρωσης μπροστά από το τζάκι τους.

4. Langham, Σικάγο. Το ξενοδοχείο βρίσκεται δίπλα στο The Magnificent Mile, γεγονός που το καθιστά ιδανικό προορισμό για εκείνους, που λατρεύουν και επιθυμούν ατελείωτο shopping. Οι επισκέπτες, όμως, δεν ανέφεραν αυτό ως τον μοναδικό λόγο για τον οποίο αξίζει να λέγεται ως ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο. Κάποιοι ακόμα λόγοι είναι τα αναπαυτικά και άνετα κρεβάτια του, οι τεράστιες τηλεοράσεις του και φυσικά η μεγάλη ποικιλία παροχών και υπηρεσιών, που τους κρατούν σε συνεχή απασχόληση.

5. Peninsula. Στο Σικάγο βρίσκεται και αυτό το ξενοδοχείο που κέρδισε κριτές και επισκέπτες. Αποτελεί, όπως λέγεται συχνά, μια κατηγορία από μόνο του, καθώς η πολυτελής επίπλωση και η εκθαμβωτική διακόσμηση σε συνδυασμό με τις πολλές και υπερσύγχρονες τεχνολογικές ανέσεις, που προσφέρει, είναι αυτά που μαγνητίζουν τους επισκέπτες από την πρώτη στιγμή.

ΠΗΓΗ: