Καθαρισμός δύο παραλιών στην Κρήτη και μιας στη Σαντορίνη!

100 εθελοντές-εργαζόμενοι του Metaxa Hospitality Group, μαζί με εθελοντές-επισκέπτες των ξενοδοχείων του Ομίλου συμμετείχαν, την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, στην καθιερωμένη εθελοντική δράση καθαρισμού των παραλιών που βρίσκονται μπροστά από τα τρία ξενοδοχεία.

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές-εργαζόμενοι και εθελοντές-επισκέπτες του Creta Maris Beach Resort καθάρισαν τη βραβευμένη με το σύμβολο ποιότητας «Γαλάζια Σημαία», για 6η συνεχόμενη χρονιά παραλία Καστρί/Creta Maris, όπου μάζεψαν 48 μαύρες σακούλες με σκουπίδια, εκ των οποίων οι 46 περιείχαν φύκια, τα οποία θα πάνε για κομποστοποίηση. Επίσης, μάζεψαν 83 αποτσίγαρα, 27 καλαμάκια, 17 καπάκια μπουκαλιών, 12 μπουκάλια νερού/αναψυκτικών, 19 κομμάτια από σακούλες, 3 κομμάτια από δίχτυα αλιείας, 22 ποτήρια μιας χρήσης και άλλα απορρίμματα.

Οι εθελοντές-εργαζόμενοι του Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa καθάρισαν την παραλία «Λιμανάκι Μπαξέδων» και μάζεψαν 20 σακούλες με κάθε λογής απορρίμματα, ενώ οι εθελοντές-εργαζόμενοι και εθελοντές-επισκέπτες του Tui Magic Life Candia Marisκαθάρισαν την παραλία της Αμμουδάρας, μαζεύοντας αποτσίγαρα, καλαμάκια, καπάκια μπουκαλιών και ποτήρια μιας χρήσης.

Η ετήσια περιβαλλοντική δράση, έλαβε χώρα στο πλαίσιο της εβδομάδας προστασίας της Μεσογείου “Blue Flag Mediterranean Week 2019” που υλοποιεί η διεθνής οργάνωση «Γαλάζιες Σημαίες» (Blue Flags),  ενώ αποτελεί μία από τις δράσεις-ορόσημο τουΠρογράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας και Αειφορίας του Metaxa Hospitality Group, που έχει στο επίκεντρο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών φιλοξενίας με όσο το δυνατόν χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.