Όλοι θα λέγαμε ότι τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας έχουμε μείνει σε κάποιο ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια διακοπών ή επαγγελματικού ταξιδιού. Άλλοτε έχουμε μείνει ευχαριστημένοι και από τις υπηρεσίες που μας προσέφερε το ξενοδοχείο αλλά και από την τιμή του κι άλλοτε ο συνδυασμός αυτός δεν ήταν και ο καλύτερος, αφού είτε το δωμάτιο θα ήταν πολύ φθηνό και δε θα είχε τις παροχές που θα θέλαμε, είτε θα υπήρχαν αυτές οι παροχές σε υψηλή τιμή. Λοιπόν, ξεχάστε αυτά που ξέρατε, γιατί πραγματικά δεν έχετε βρεθεί αντιμέτωποι με τα ακριβότερα ξενοδοχεία του κόσμου, ή για την ακρίβεια τα ακριβότερα δωμάτια ξενοδοχείων στον κόσμο που κοστίζουν μια ολόκληρη περιουσία.

Υπάρχουν πολλά με εξωπραγματικές τιμές, αλλά εδώ θα παρουσιάσουμε τα ακριβότερα και εντυπωσιακότερα δωμάτια ξενοδοχείων.

Ειδικότερα, λοιπόν, το πιο ακριβό στον κόσμο δωμάτιο είναι η Βασιλική Σουίτα στο ξενοδοχείο Hotel President Wilson στη Γενεύη και η διαμονή κοστίζει περίπου 80.000 δολάρια ανά βράδυ. Αυτή η σουίτα είναι από τις αγαπημένες διαμονές κυβερνητών αλλά και άλλων διάσημων προσωπικοτήτων όπως η Rihanna και ο Bill Gates. Αυτή η σουίτα περιλαμβάνει 12 κρεβατοκάμαρες με θέα στη λίμνη της Γενεύης και καλύπτει όλον τον όγδοο όροφο του ξενοδοχείου. Με τα πολλά της τετραγωνικά η σουίτα έχει θέα τις Άλπεις και θεωρείται ως η καλύτερη σε όλον τον κόσμο- θα προσέθετα: και η ακριβότερη!

Στην αμέσως επόμενη θέση, έρχεται η σουίτα Shami Mahal στο ξενοδοχείο Raj Palace στην Ινδία. Σε αυτό ο ένοικος θα δώσει περίπου 45.000 δολάρια την βραδιά. Και αυτή η σουίτα περιλαμβάνει 6 δωμάτια, ιδιωτικό θέατρο, βιβλιοθήκη, αλλά και ιδιωτική κουζίνα με ξεχωριστό προσωπικό από αυτό της κεντρικής κουζίνας του εστιατορίου. Η σουίτα καταλαμβάνει όλο τον τέταρτο όροφο, και όλως περιέργως είναι το μεγαλύτερο κατάλυμα σε όλην την Ασία και κατ’ επέκταση φιλοξένησε και τον μαχαραγιά. Σκέψου παντού χρυσό και ασήμι, τεράστιους καθρέφτες, τζακούζι και ιδιωτική πισίνα. Ωστόσο, ότι και να προσφέρει μάλλον είναι λίγο εξωφρενικό ποσό για ένα βράδυ, αλλά αν μπορείς να αντεπεξέλθεις γιατί όχι;

Στην τρίτη θέση της λίστας με τα ακριβότερα δωμάτια του κόσμου βρίσκεται η Sky Villa του ξενοδοχείου Palms Resort στο Las Vegas. Το αντίτιμο για αυτό το δωμάτιο τεραστίων διαστάσεων είναι μόλις 40.000 δολάρια το βράδυ. Συγκριτικά πολύ φθηνότερο του πρώτου. Αυτό το παλάτι, λοιπόν, διαθέτει ιδιωτικό γυάλινο ανελκυστήρα όπως και γυάλινη ιδιωτική πισίνα, ιδιωτικές βεράντες, γυμναστήριο και δωμάτιο για μασάζ αλλά και 24ωρη υπηρεσία μπάτλερ. Για το αντίτιμο, που θα δώσει ο ένοικος, απολαμβάνει 2 king size και 2 double queen size κρεβάτια, σαλόνι τραπεζαρία και 6 μπάνια. Το τελευταίο στοιχείο είναι ότι η συγκεκριμένη βίλα έχει και το όνομα του Hugh Hefner, γιατί είναι Las Vegas προφανώς.

ΠΗΓΗ: