της Στεφανίας Σούκηnewmoney.gr*

Οι τουρίστες δηλώνουν περισσότερο ικανοποιημένοι στα ελληνικά ξενοδοχεία σε σχέση με τα καταλύματα άλλων ανταγωνιστικών χωρών της Μεσογείου, με τη χώρα μας να διατηρεί την πρωτοκαθεδρία σε ένα σύνολο 7 προορισμών στη μεσαία κατηγορία των 3 αστέρων, ενώ στην υψηλότερη κατηγορία, αυτή των 5άστερων, πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η Γαλλία.

Τα στοιχεία αφορούν το 2015 και βασίζονται στις αξιολογήσεις των πελατών ξενοδοχείων σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Γαλλία, Κροατία, Ισπανία και Ιταλία από το σύστημα της Review Pro, με βάση και τη σχετική επεξεργασία από το Sete Intelligence.

Στο γενικό σύνολο, η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση στο δείκτη ικανοποίησης με 84,5% ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κύπρος με 83,2%. Στο δείκτη σχέσης ποιότητας-τιμής η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 83,3%, υστερώντας της Κύπρου (84,1%). Στον τομέα της εξυπηρέτησης η Ελλάδα βρίσκεται στη πρώτη θέση με 87% ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κύπρος με πολύ μικρή διαφορά 0,2%. Στην εστίαση στην πρώτη θέση με 88,1% βρίσκεται η Κύπρος, με την Ελλάδα να βρίσκεται στη δεύτερη με 84,4%, ενώ ακολουθεί η Τουρκία με 84,1%.

Δείκτες

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: newmoney.gr