Η πόλη του φωτός, το Παρίσι διδάσκει τι πάει να πει φινέτσα και στυλ σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας. Μια πόλη που μπορείς να την ερωτευτείς για χίλιους δυο λόγους. Το ίδιο, λοιπόν, καταφέρνει και στην βιομηχανία της φιλοξενίας, αφού σε αυτό βρίσκονται ξενοδοχεία, που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα, λόγω της ιδιαίτερης ταυτότητάς τους. Αυτή η μοναδική ταυτότητα δημιουργείται είτε χάρη στην διακόσμηση, είτε χάρη στην αίσθηση, που αφήνει στον επισκέπτη, είτε στην κουζίνα, είτε στο συνδυασμό αυτών και πολλών ακόμα μοναδικών χαρακτηριστικών.

Μέσα σε όλη αυτήν την ποικιλία αξιόλογων και εντυπωσιακών -πολλές φορές- ξενοδοχείων, υπάρχουν κάποια που τραβούν ακόμη περισσότερο την προσοχή τόσο των επισκεπτών όσο και των ειδικών του τομέα.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία είναι το Le Meurice. 

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ενδείκνυται για όλους εκείνους, που θέλουν να επισκεφθούν το μουσείο του Λούβρου, αλλά να συνδυάσουν μια τέτοια επίσκεψη και με τα ψώνια τους στο Rue St-Honoré. Ο χώρος και οι εγκαταστάσεις του είναι τεράστια χωρίς, ωστόσο, να σε κουράζει η διακόσμηση. Το σημαντικότερο, όμως, από όλα τα χαρακτηριστικά είναι ότι αποτελούσε κατά κάποιον τρόπο το στέκι του Dali, αφού ο ίδιος συνήθιζε να μένει σε αυτό το ξενοδοχείο. Ο χώρος χαρακτηρίζεται από τα παλιά κηροπήγια, το στοιχείο του μαρμάρου, που υπάρχει σχεδόν παντού και τον τεράστιο καθρέφτη στην ρεσεψιόν, όπου ο κάθε επισκέπτης μπορεί να γράψει πάνω και να αφήσει το σημάδι του.

Το επόμενο χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι πάει να πει ξενοδοχείο με χαρακτήρα είναι το Maison Souquet

Το ξενοδοχείο στεγάζεται σε ένα ιστορικό, θα λέγαμε, κτίριο το οποίο στο παρελθόν είχε αποτελέσει και οίκο ανοχής. Αυτή η χαρακτηριστική και ξεχωριστή χρυσή σκάλα δεν είναι τίποτα, όσο αυτό που σε περιμένει στο εσωτερικό. Θέτει το σκηνικό και με το με το βελούδινο στοιχείο παντού, σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή, στο 1905. Κάθε δωμάτιο έχει ονομαστεί σύμφωνα με τις τότε εργαζόμενες εταίρες, και τα 20 αυτά δωμάτια και σουίτες αποτελούν στην πραγματικότητα μια γιορτή από διαφορετικά υφάσματα, που καλύπτουν τους τοίχους και τα κεφαλάρια των κρεβατιών. Το ξενοδοχείο αντιπροσωπεύει επάξια την τάση για μικρά πολυτελή ξενοδοχεία αντί των τεράστιων πολυτελών εγκαταστάσεων.

Από ένα άρθρο με τα μοναδικά ξενοδοχεία του Παρισιού δεν θα μπορούσε να λείπει το Hotel Plaza Athenee

Αυτό το σικ ξενοδοχείο βρίσκεται στην Λεωφόρο Montaigne, σε μια τεράστιας φήμης τοποθεσία υψηλής ραπτικής με τεράστιους οίκους μόδας, όπως Dior, Chanel, Vuitton κ.α.. Η τεράστια ρεσεψιόν με τα δρύινα γραφεία προσφέρει μια αριστοκρατική αίσθηση σε συνδυασμό με το στοιχείο του ασημιού, του μαρμάρου και τους κίονες. Οι χρωματικοί συνδυασμοί είναι αυτοί που δίνουν, εκτός των άλλων, μια ζεστασιά, και ένα αίσθημα θαλπωρής, ενώ καταφέρνουν να τοποθετούν το ξενοδοχείο στην κορυφή του design.

Τέλος, αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι το ξενοδοχείο Le Bristol.  

Το ξενοδοχείο με την τεράστια πρόσοψή του από ασβεστόλιθο ταιριάζει μοναδικά στην οδό Faubourg St-Honoré αλλά και στους γειτονικούς οίκους μόδας και galleries. Το ξενοδοχείο αυτό προσελκύει συχνά εξέχουσες προσωπικότητες από τον κλάδο της τέχνης, της πολιτικής και της διπλωματίας. Ιδρύθηκε το 1925 και αποτελεί ένα από τα 6 ξενοδοχεία στο Παρίσι, που έχει βραβευθεί με το βραβείο “Palace”, μια κατηγορία ελαφρώς ανώτερη των 5 αστέρων. Το διαμάντι, όμως, του ξενοδοχείου είναι το εστιατόριο του, που έχει βραβευθεί με αστέρι Michelin και αποτελεί ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης.

ΠΗΓΗ: