Ο Καρλ Λάγκερφελντ σχεδίασε τις δύο μεγαλύτερες και πολυτελέστερες σουίτες του Hotel de Crillon, ένα ιστορικό ξενοδοχείο του Παρισιού, που έχει επενδύσει πολλά χρήματα στη διακόσμηση και το design.

Το ξενοδοχείο που διαθέτει 124 δωμάτια και ανήκει σε πρεσβευτή της Σαουδικής Αραβίας, πλέον έχει στο “βιογραφικό” του δύο μοναδικές σουίτες σχεδιασμένες από τον τιτάνα Λάγκερφελντ. Πρόκειται για τα Grand Appartement suites με τη σφραγίδα του μετρ της παγκόσμιας μόδας.

Το ξενοδοχείο ανακαινίστηκε το περσινό καλοκαίρι, κάτι που κόστισε 200 εκατομμύρια ευρώ, και κατάφερε να συνδυάσει την κλασική πολυτέλεια με την σύγχρονη πραγματικότητα.

[ δείτε εδώ την παρουσίαση του: Hotel de Crillon]

Ο Λάγκερφελντ, λοιπόν, ως δημιουργός και σχεδιαστής μόδας, έντυσε τις σουίτες με εξαιρετικά υλικά. Συγκεκριμένα, τα μπάνια καλύπτονται από εξαιρετικής ποιότητας μάρμαρο, το οποίο χαρακτηρίζεται πολύ εύκολα σαν έργο τέχνης. Οι κυματισμοί των μαρμάρων θα μπορούσαν να μοιάζουν με τα μοναδικά prints που κανείς θα αντικρίσει στα αέρινα φορέματα του οίκου Chanel.

Το ξενοδοχείο, το οποίο αποτέλεσε στο παρελθόν και θέρετρο για τον βασιλιά Louis XV, έχει και σήμερα αριστοκρατική όψη αφού ο Λάγκερφελντ, δημιουργικός διευθυντής της Chanel σχεδίασε και το ευφάνταστο ταβάνι πάνω από το μπαρ του ξενοδοχείου.