Με την ολοκλήρωση μιας σειράς δράσεων προς την κατεύθυνση εφαρμογής  του κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνου τουρισμού, η ομάδα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Rhodes Bay Hotel & Spa και Elite Suites by Rhodes Bay αποχαιρετά το έτος 2020.

Για εμάς, τους ανθρώπους του Rhodes Bay Hotel & Spa και Elite Suites by Rhodes Bay, της εταιρείας L&R Hotels το έτος 2020 είναι η χρονιά της κατανόησης των αξιών της ζωής μας, αλλά και των αξιών του επισκέπτη που επιζητά την ποιοτικά εμπλουτισμένη εμπειρία ταξιδιού και ταυτόχρονα τη διατήρηση της ισορροπίας με το φυσικό περιβάλλον. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κατανόησης, δράσαμε συλλογικά και συμμετείχαμε ενεργά στην προώθηση της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης, που πια διεθνώς αναγνωρίζεται μέσα από τον όρο «Sustainability».

Στη φετινή χρονιά ως συγκρότημα Rhodes Bay Hotel & Spa και Elite Suites by Rhodes Bay, ισορροπήσαμε περιβαλλοντικά μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις. Ειδικότερα, πετύχαμε:

  • Την κατάκτηση της πιστοποίησης Travelifeυλοποιώντας μια σειρά από δράσεις σχετικές με τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, την υιοθέτηση  προτύπων απασχόλησης και ανέλιξης του προσωπικού μας, καθώς και την ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικών με την προστασία – ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της Ρόδου.
  • Συμμετείχαμε στο διεθνές εθελοντικό πρόγραμμα – σύμβολο ποιότητας «Γαλάζια Σημαία» και με αυστηρά κριτήρια  βράβευσης αποκτήσαμε  τη «Blue Flag 2020» για την παραλία που βρίσκεται μπροστά από το συγκρότημά μας.
  • Κατακτήσαμε τον τιμητικό τίτλο «Forrest Ambassador», συμμετέχοντας στο πρωτοποριακό πρόγραμμα αναδάσωσης των καμένων δασικών εκτάσεων που υλοποιεί η επιχείρηση κοινωνικής ωφέλειας «Για τη φύση». Μέσα από το πρόγραμμα, υποστηρίξαμε τη δεντροφύτευση και την τριετή συντήρηση μιας σειράς δέντρων στην καμένη δασική έκταση ‘Κανδυλί – Αγία Βαρβάρα – Τσαϊρι’ της Ρόδου. Τα δέντρα με ταυτότητα το link και το όνομα του ξενοδοχείου που φυτεύτηκαν εμφανίζονται στο Google Maps δίνοντας την ακριβή τους θέση με Pin, δίνοντας την δυνατότητα να βλέπουμε το μεγάλωμα τους ανά πάσα στιγμή.
  • Υποστηρίξαμε ουσιαστικά την αποθεραπεία μιας μικρής αλκυόνης, που βρέθηκε τραυματισμένη στην παραλία μπροστά από το Rhodes Bay.

Με τις ενέργειές μας η πολύχρωμη αλκυόνη μεταφέρθηκε στην Αθήνα και στο κέντρο του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ και στη συνέχεια  στο Κέντρο Περίθαλψης & Προστασίας Άγριων Ζώων  «ΑΛΚΥΟΝΗ» . Επιπρόσθετα , προβάλαμε  στους πελάτες του συγκροτήματος μας το ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει το 25ετες έργο, του κέντρου αυτού .

Έτσι, με μια ολόκληρη σειρά από δράσεις  και με μια μικρή αλκυόνη να πετά ξανά στους αιθέρες, αποχαιρετούμε το 2020 και περιμένουμε με λαχτάρα τη νέα σεζόν με περισσότερη γνώση, όρεξη, σχέδια και την ευχή για ένα όμορφο και  υγιές έτος 2021.