Ποιος θα έμενε σε ένα ξενοδοχείο που 100% θα κολλούσε γρίπη; Ποιος θα επέλεγε ένα ξενοδοχείο στο οποίο όχι μόνο δεν θα πληρώσει τη διαμονή, αλλά θα πληρωθεί κιόλας;

Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, κάποιος θα τα κάνει και τα δύο, αφού ο επισκέπτης μένει, κολλά γρίπη και πληρώνεται 3.500 δολάρια για το καλό της επιστήμης.

Αναλυτικά, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σεντ Λούις στις ΗΠΑ, οι οποίοι ερευνούν προσπαθώντας να αναπτύξουν ένα καλύτερο εμβόλιο κατά της γρίπης, δημιούργησαν ένα ξενοδοχείο, ή πιο επίσημα “Ερευνητική Μονάδα Μακράς Παραμονής”. Σε αυτό έρχονται όσοι επιθυμούν εθελοντικά να εκτεθούν εις γνώση τους στον ιό της γρίπης και πιθανότατα να κολλήσουν. Όταν θα είναι έτοιμοι να φύγουν θα πάρουν μαζί τους και 3.5 χιλιάδες δολάρια.

Το ξενοδοχείο γρίπης ήταν και προηγουμένως ξενοδοχείο, με την κλασική έννοια του όρου, και διαθέτει 24 δωμάτια στα οποία παραμένουν οι εθελοντές. Τα δωμάτια είναι επιπλωμένα όπως ένα κλασικό ξενοδοχείο, με μπάνιο, τηλεόραση, διαδίκτυο κλπ, ενώ υπάρχει και το λόμπι, για να κοινωνικοποιηθούν οι εθελοντές – επισκέπτες, αλλά και γυμναστήριο. Αντίστοιχα, αντί για καμαριέρες υπάρχουν νοσοκόμες διαθέσιμες όλο το 24ωρο για οτιδήποτε οι επισκέπτες χρειαστούν.