Το Canine and Feline Hotel είναι ένα κατάλυμα για κατοικίδια στην Parada της Πορτογαλίας, χτισμένο σε έναν παλιό αμπελώνα από το τοπικό στούντιο Raulino Silva Arquitecto.

Τρία ανοιχτόλευκα γκρι μπλοκ, που συνδέονται με εξωτερικούς διαδρόμους, αποτελούν το ξενοδοχειακό συγκρότημα σκύλων και γατών, το οποίο κλέβει τις εντυπώσεις για τους τετράποδους φίλους μας.

Τα κατοικίδια των οποίων οι ιδιοκτήτες ταξιδεύουν μακριά για δουλειά ή διακοπές μπορούν να φέρουν να μείνουν σε αυτό το ξενοδοχείο και να απολαύσουν τις εγκαταστάσεις του Canine and Feline Hotel, που περιλαμβάνουν σαλόνι περιποίησης και πισίνα για κατοικίδια.

 

Ένας κτηνίατρος του ξενοδοχείου έχει ένα γραφείο σε ένα από τα τετράγωνα, δίπλα στις αίθουσες περιποίησης, και είναι πάντα διαθέσιμος για κάθε έναν μικρό επισκέπτη.

Απέναντι από την αυλή βρίσκεται το κατάλυμα για τις  γάτες, με δώδεκα ξεχωριστά δωμάτια που βλέπουν προς έναν εσωτερικό χώρο. Ο οποίος φωτίζεται από ένα μεγάλο φεγγίτη.

Σε ένα ξεχωριστό τετράγωνο – μια κίνηση του Raulino Silva Arquitecto για να κρατήσει τους επισκέπτες διαφορετικών ειδών ξεχωριστά, για την ελαχιστοποίηση του ανταγωνισμού και του θορύβου – είναι τα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Το μακρύ μπλοκ που περιέχει δύο σειρές δωματίων στις δύο πλευρές ενός διαδρόμου, οδηγεί σε έναν εσωτερικό χώρο παιχνιδιού για σκύλους.

Ένας εσωτερικός κήπος διασχίζει τη μέση του διαδρόμου, εμποδίζοντας τα σκυλιά κατά μήκος του διαδρόμου να βλέπουν το ένα το άλλο. Όλα τα δωμάτια έχουν μεγάλα γυάλινα παράθυρα με θέα στους κήπους.

 

Για να επωφεληθεί το ξενοδοχείο, οι σχεδιαστές εκμεταλλεύτηκαν την επικλινή τοποθεσία, και δημιούργησαν το ξενοδοχείο με δύο ορόφους. Το κατάλυμα διαθέτει επίσης χώρο προσωπικού με ντους και αποδυτήρια- προσβάσιμα μέσω σπειροειδούς σκάλας.

Πηγή: www.dezeen.com