Υπάρχουν ξενοδοχεία κατασκευασμένα από ξύλο, ξενοδοχεία κατασκευασμένα από κρυστάλλους, ξενοδοχεία από τούβλα και τσιμέντο, και όμως υπάρχουν και ξενοδοχεία κατασκευασμένα από container. Ποιος να το περίμενε ότι θα πάει διακοπές και θα διανυκτερεύσει μέσα σε ένα container κι όχι μόνο θα είναι βολικά και άνετα, αλλά θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει και πολυτέλειες.

Το πιο απλό παράδειγμα αυτής της κατηγορίας αποτελεί το ξενοδοχείο Snoozebox. Ένας καινοτόμος τρόπος για να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες. Το ξενοδοχείο αυτό είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα container, και αποτελείται από δύο ορόφους. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι το ξενοδοχείο αυτό είναι κινητό καθώς μέσα σε 48 ώρες μπορεί να αποσυναρμολογηθεί να μετακινηθεί και να μεταφερθεί με κάθε εναέριο, πλωτό και άλλο μεταφορικό μέσο. Κάθε δωμάτιο περιλαμβάνει το δικό του μπάνιο, την τηλεόρασή του, πρόσβαση στο διαδίκτυο, σύστημα κλιματισμού, χώρο αποθήκευσης και φυσικά πρόσβαση σε αυτό μέσω key card.

 

Ανάλογο παράδειγμα αποτελεί και το ContainHotel στην Τσεχία. Ανήκει στην κατηγορία Boutique Hotel και έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να μετακινείται και αυτό πολύ εύκολα ανάλογα με την εποχή και το κλίμα. Είναι κατασκευασμένο από 3 container, και ολοκληρώθηκε εντός 4 μόνο μηνών, δημιουργώντας συνολικά 5 δωμάτια ικανά να φιλοξενήσουν 13 επισκέπτες. Στον πάνω όροφο βρίσκονται τα 4 δωμάτια τα οποία είναι προσβάσιμα μέσω ενός κοινόχρηστου διαδρόμου- βεράντας. Όλα τα δωμάτια έχουν σε όλο το μήκος μια τεράστια τζαμαρία, έτσι ώστε παρά το μικρό μέγεθος των δωματίων να δίνουν μια αίσθηση ελευθερίας και μεγάλου χώρου. Τα δωμάτια εσωτερικά, έχουν επενδυθεί με ξύλ , ενώ όλα τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα και αυτά από ξύλο. Το ισόγειο δωμάτιο του ξενοδοχείου μπορεί να φιλοξενήσει 4 άτομα με ανάλογες επιλογές.

Ξεφεύγοντας από το μικρό μέγεθος, φτάνουμε στο ξενοδοχείο Holiday Inn Express Manchester. Το ξενοδοχείο αυτό θα προσφέρει 220 δωμάτια και φυσικά θα είναι φτιαγμένο από container. Βρίσκεται πολύ κοντά στο EventCity και θα συνεργάζεται σε τακτική βάση, αφού προσφέρει φιλοξενία και σταθμό σε πολλούς τουρίστες, αλλά και επαγγελματίες επισκέπτες. Είναι ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία της Holiday Inn Express στην Βρετανία που χρησιμοποίησε αυτήν την τεχνική κατασκευής, χωρίς να υπολείπεται καθόλου των υπολοίπων ανταγωνιστικών ξενοδοχείων. Το κατάλυμα αυτό περιλαμβάνει τεράστια παράθυρα, χαλιά, πίνακες ζωγραφικής, οροφή και φωτισμό, και όλα αυτά σε κανονικές διαστάσεις που τοποθετήθηκαν στα container προτού αυτά μεταφερθούν στην τοποθεσία.

Φυσικά υπάρχουν πολλά ακόμη ξενοδοχεία που έχουν χρησιμοποιήσει αυτήν την τεχνική ανοικοδόμησης και κάτι ανάλογο θα μπορούσε να θεωρηθεί ο όμιλος Container Hotel, που περιλαμβάνει ξενοδοχεία στη Kuala Lumpur και άλλες περιοχές. Τα ξενοδοχεία αυτά έχουν κατασκευαστεί από container και η διαμονή των επισκεπτών μπορεί να πραγματοποιηθεί, είτε σε δωμάτια κανονικού μεγέθους, είτε σε ατομικές κάψουλες.

ΠΗΓΗ: