Ακόμα μια τιμητική διάκριση απέσπασε η PEOPLE, η οποία ξεχώρισε στα φετινά, διεθνώς καταξιωμένα Luxury Lifestyle Awards αποσπώντας το βραβείο “Best Luxury Resort Architecture” για την πρωτοποριακή ξενοδοχειακή μονάδα Magma Resort Santorini.

H διάκριση αυτή έρχεται να προστεθεί στα 4 ακόμα βραβεία αρχιτεκτονικού σχεδιασμού που έλαβε η εταιρεία το περασμένο έτος για διάφορα έργα της, ενώ είναι η 2η που αποσπά για το Magma Resort (τον Νοέμβριο του 2023 είχε λάβει το βραβείο “Best of the Best” στα Iconic Awards).

Το Magma Resort Santorini, το οποίο ανήκει στην «οικογένεια» της Hyatt, βρίσκεται στο γραφικό χωριό του Βουρβούλου. Εναρμονίζεται άψογα με τις παραδοσιακές νησιώτικες πεζούλες και το ιδιαίτερο ηφαιστειακό τοπίο της Σαντορίνης, αποτελώντας χαρακτηριστικό παράδειγμα δόμησης με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Η PEOPLE αφουγκράστηκε την ανάγκη του πελάτη και ανταποκρίθηκε πλήρως στους αυστηρούς πολεοδομικούς περιορισμούς των Κυκλάδων, χρησιμοποιώντας φυσικά, τοπικά υλικά και χρώματα για να τιμήσει την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της Σαντορίνης.

Η καινοτόμος προσέγγιση του έργου αντανακλάται σε κάθε πτυχή του σχεδιασμού και της κατασκευής του. Εμπνευσμένο από την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, το Magma Resort Santorini είναι η σύγχρονη απάντηση στις υπηρεσίες πολυτελούς φιλοξενίας, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται στις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες του τουρισμού. Από τη βιοκλιματική του αρχιτεκτονική μέχρι την ενεργειακή του κλάση Α+, το θέρετρο θέτει νέα πρότυπα για τη βιώσιμη πολυτέλεια.

Σχολιάζοντας τη νέα διάκριση, ο Co-founder και Senior Executive της PEOPLE, κ. Σωτήρης Πτωχός, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά λάβαμε αυτό το σημαντικό βραβείο από τα Luxury Lifestyle Awards. Στην PEOPLE είμαστε αφοσιωμένοι στο να δημιουργούμε έργα που προσφέρουν αξία και χαρά στους πελάτες μας και στους επισκέπτες τους. Το Magma Resort Santorini αποτελεί παράδειγμα της αφοσίωσής μας στη δημιουργία χώρων που αναβαθμίζουν την εμπειρία της φιλοξενίας, ενώ παράλληλα σέβονται το περιβάλλον και τον πλανήτη μας».

Η ομάδα της PEOPLE χρησιμοποίησε υπερσύγχρονες τεχνικές για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του Magma Resort Santorini, δίνοντας προτεραιότητα στους τοπικούς πόρους και δημιουργώντας ένα έργο που δίνει ευκαιρίες απασχόλησης στην τοπική κοινότητα ενώ, παράλληλα, ελαχιστοποιεί το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Τα συστήματα υψηλής ενεργειακής απόδοσης και οι αυτοματοποιημένες τεχνολογίες του θέρετρου υπογραμμίζουν τη δέσμευση στη βιωσιμότητα, θεσπίζοντας νέα πρότυπα για τον κλάδο της φιλοξενίας.

Η PEOPLE συνδυάζει εξαιρετικά τους κλάδους του δομημένου περιβάλλοντος και της τεχνολογίας με την καινοτομία και τη βιωσιμότητα. Με δέσμευση στην υπεύθυνη ανάπτυξη, η ομάδα των κορυφαίων επαγγελματιών –αρχιτεκτόνων, αρχιτεκτόνων τοπίου, μηχανικών MEP (μηχανολόγων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών), πολιτικών μηχανικών, περιβαλλοντικών μηχανικών, σχεδιαστών και project managers– της εταιρείας δημιούργησε ένα μοναδικό έργο αρχιτεκτονικής αρμονίας σε απόλυτη ισορροπία με το φυσικό τοπίο.