Η εταιρία RFR Holding, η οποία ιδρύθηκε από την Aby Rosen, άνοιξε το πρώτο της ξενοδοχείο στο Ισραήλ. Το Jaffa Hotel στο Τελ Αβίβ, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα της The Luxury Collection Hotels & Resorts μέλος της Marriott International, προσφέρει στους ταξιδιώτες μια μοναδική εμπειρία 5 αστέρων σε μία από τις πιο γοητευτικές πόλεις στον κόσμο.

μοναστήρι

Το Jaffa Hotel εντάσσεται στο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο των πολυτελών ξενοδοχείων The Luxury Collection, αποτελώντας ένα νέο σημείο αναφοράς της πολυτελούς φιλοξενίας στο Τελ Αβίβ.

μοναστήρι

Το Jaffa Hotel είναι ένα πραγματικά αξιόλογο ξενοδοχείο με κατοικίες στην καρδιά της παλιάς πόλης Jaffa. Στο μοναδικό αυτό ξενοδοχείο, αναλαμβάνει δράση ο John Pawson, γνωστός για την προσέγγισή του στο design – και ειδικά με ιστορικά έργα. Μετά την αγορά του κτιρίου, ο μοναδικός αρχιτέκτονας κλήθηκε να φέρει την μινιμαλιστική του ερμηνεία στο κλασικό μοναστηριακό κτίριο. Η ευαισθησία του στην απίστευτη ιστορία εκδηλώνεται με το προσεγμένο design του, καθώς εισάγει μια νέα ζωή και έναν καινούριο σκοπό στο κτίριο.

μοναστήρι

 

Με πανοραμική θέα στο λιμάνι -των 4.000 ετών- της Jaffa, στη Μεσόγειο Θάλασσα και στην πόλη Τελ Αβίβ, το Jaffa Hotel προσφέρει 120 πολυτελείς σουίτες, 32 πολυτελείς κατοικίες και μια σειρά από εντυπωσιακές και πολυτελείς ανέσεις. Αυτές περιλαμβάνουν εξωτερική πισίνα, χώρο ηλιοθεραπείας και μπαρ, κέντρο ευεξίας και ομορφιάς, γυμναστήριο, σαλόνι ομορφιάς, boutique και δύο εστιατόρια που λειτουργούν από τη διάσημη Major Food Group, που βασίζεται στην κουλτούρα της Νέας Υόρκης.

Πολλά από τα αρχικά χαρακτηριστικά του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένου του μοναστηριού, του παρεκκλησίου και των πρωτότυπων ζωγραφισμένων οροφών και βιτρό, έχουν διατηρηθεί και αποκατασταθεί, καθιστώντας το ξενοδοχείο ιδανικό απόκτημα για το σήμα The Luxury Collection, το οποίο αποτελείται από ξενοδοχεία που προσδιορίζουν και μεταβάλλουν πραγματικά την τοποθεσία τους.

μοναστήρι   μοναστήρι

Ο διάσημος Βρετανός σχεδιαστής John Pawson φέρνει την υπογραφή του μινιμαλιστικού ύφους στο The Jaffa Hotel, το οποίο παρουσιάζει τη μεγάλη ιστορία του κτιρίου και συνδυάζει άψογα το παλιό με το σύγχρονο.

Το έργο πραγματοποιήθηκε σε ένα νεο-ρωμαϊκό, πρώην γαλλικό νοσοκομείο και μοναστήρι του 19ου αιώνα και ένα παρακείμενο νέο κτίριο. Μαζί με τον τοπικό συντηρητή και τον αρχιτέκτονα Ramy Gill και, φυσικά, μαζί με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων αποκατάστασης, το νεοκλασικό κτίριο αποκαταστάθηκε με αγάπη, μέσα σε μια δεκαετία, διατηρώντας τις ακατέργαστες, ανέγγιχτες επιφάνειές του. Η πρόσοψη του κτιρίου περιλαμβάνει υπαίθριους διαδρόμους με τοξωτούς κίονες και οι λειασμένοι τοίχοι αποξέστηκαν, για να αποκαλύψουν τις στρώσεις πατίνας, που χρωματίζουν τους τοίχους.

μοναστήρι        μοναστήρι

Ο Pawson αντικατοπτρίζει την τοπική κουλτούρα, ενσωματώνοντας τις λεπτές ρίζες στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Μέσης Ανατολής, όπως οι οθόνες με μοτίβα γνωστές ως «Masharabiya», παράλληλα με τα σύγχρονα μοτίβα μέσα στο ξενοδοχείο. Ακόμη, διαχρονικές φωτογραφίες του Ισραηλινού καλλιτέχνη, Tal Shochat, παρουσιάζονται σε κάθε δωμάτιο.

μοναστήρι

Το νεοκλασικό λόμπι, που δημιούργησε ο Pawson, βρίσκεται στο νέο κτίριο και χαρακτηρίζεται από έπιπλα- έργα τέχνης του 13ου αιώνα, που ανακαλύφθηκαν κατά την ανασκαφή του έργου, και έρχονται σε αντίθεση με το κλασικό design του Shiro Kuramata και Pierre Paul και με τη σύγχρονη τέχνη του Damien Hirst . Ακόμη, το λόμπι του ξενοδοχείου διαθέτει ειδικά τραπέζια τάβλι σχεδιασμένα από τον Pawson, αποτίοντας φόρο τιμής στα παραδοσιακά παιχνίδια, που παίζουν οι έμποροι στην αγορά Jaffa.

μοναστήρι

Το ιστορικό κτίριο σε σχήμα U, μαζί με το νέο κτίριο, βρίσκονται γύρω από μια υπαίθρια φωτεινή αυλή που περιβάλλεται από ένα θόλο δέντρων και προσφέρει μια ήσυχη όαση στην πολυσύχναστη πόλη. Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το γεύμα τους σε οποιοδήποτε από τα δύο εστιατόρια ή απλά να χαλαρώσουν στον υπαίθριο χώρο.

Τα δύο νέα εστιατόρια του ξενοδοχείου, σε συνεργασία με τον ντόπιο σεφ Roi Antebi, συνδυάζουν γαστρονομικές εμπειρίες με μεσογειακές παραλλαγές. Το Golda’s Deli, ένα από τα δύο εστιατόρια, προσφέρει αυθεντικό design που ταξιδεύει στην Νέα Υόρκη. Στο πλαίσιο, όμως, της μοναδικής ξενοδοχειακής εμπειρίας και του εξαιρετικού design, και τα δύο εστιατόρια βρίσκονται στο ακάλυπτο υπόγειο του κτιρίου του 19ου αιώνα, το οποίο διαθέτει τις αυθεντικές θολωτές οροφές του μοναστηριακού κτιρίου.

Άρθρο από το Hotel Design Magazine and Guide – Φθινόπωρο 2018

– Περιοδικό για την Κατασκευή, τη Διακόσμηση και τον Εξοπλισμό Ξενοδοχείων –

Διαβάστε ολόκληρο το Hotel Design No 23:

https://www.hoteldesign.gr/hotel-design-magazine/hotel-design-magazine-and-guide-no-23/