Δίνοντας προτεραιότητα στην πράσινη ανάπτυξη και στην ενδυνάμωση των βέλτιστων οικολογικών πρακτικών στην ελληνική τουριστική αγορά, ο Όμιλος Ξενοδοχείων MITSIS HOTELS πέτυχε μια ακόμη διάκριση στον τομέα του βιώσιμου τουρισμού. Το χρυσό βραβείο της διεθνούς πιστοποίησης Travelife απονεμήθηκε στο Blue Domes Resort & Spa στην Κω, το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του Ομίλου με 499 δωμάτια και μέλος της Mitsis Premium Collection.

Το Travelife αξιολόγησε την επίδοση του ξενοδοχείου Blue Domes Resort & Spa ως προς την υπεύθυνη διαχείριση των κοινωνικο-οικονομικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη λειτουργία του. Μέσα από ένα λεπτομερές περιβαλλοντικό σχέδιο, το Blue Domes κατάφερε να ικανοποιήσει με επιτυχία τα 163 κριτήρια βιωσιμότητας του Travelife που αφορούν τόσο περιβαλλοντικά όσο και κοινωνικά θέματα, όπως η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, αποβλήτων και νερού, καθώς και τις ενέργειες που αναλαμβάνει η επιχείρηση για την ευημερία των εργαζομένων, τη συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τις επιχειρήσεις, την προστασία των τοπικών παραδόσεων και της άγριας φύσης.

“Ο Όμιλος MITSIS HOTELS τα τελευταία χρόνια έχει δώσει έμφαση στην ανάπτυξη της Περιβαλλοντικής Συνείδησης και της Κοινωνικής Ευθύνης υιοθετώντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας, νερού και πρώτων υλών με σκοπό τη διοχέτευση των οικονομικών οφελών σε έργα υπέρ των τοπικών κοινωνιών”, ανέφερε ο Σταύρος Μήτσης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, ο οποίος αρίθμησε τις ενέργειες που ανέλαβε το ξενοδοχείο:

  1. Αντικατάσταση περισσότερων από το 90% των συμβατικών λαμπτήρων του ξενοδοχείου με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας led.

  2. Προστασία των υδάτινων πόρων μέσω της παραγωγής πόσιμου νερού με τη μέθοδο της αντίστροφης όσμωσης.

  3. Εξάλειψη της χρήσης πλαστικών ποτηριών μιας χρήσης και αντικατάσταση των πλαστικών καλαμακίων με βιοδιασπώμενα.

  4. Ανακύκλωση όλων των παραγόμενων αποβλήτων, όπως πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, χαρτόνι, σαπούνι και μαγειρεμένα λίπη, λαμπτήρες, μπαταρίες και ηλεκτρικό εξοπλισμό, καθώς και ελαχιστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων της κουζίνας με τη μέθοδο της κομποστοποίησης.

  5. Προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την οργάνωση δεντροφυτεύσεων και καθαρισμών των παραλιών με τη συμμετοχή των επισκεπτών του ξενοδοχείου.

  1. Στήριξη της τοπικής κοινότητας, των παιδιών και των νέων, με ενέργειες όπως:

  • η πρόσφατη δωρεά παιδικής χαράς στο χωριό της Καρδάμαινας

  • η οικονομική στήριξη της τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου

  • η συμμετοχή σε τοπικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ

  • η στήριξη και προβολή των τοπικών προϊόντων και παραγωγών.

Το Σύστημα Βιωσιμότητας Travelife είναι μια πρωτοβουλία αφιερωμένη στην προώθηση των βιώσιμων πρακτικών στην ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία. Δημιουργήθηκε το 2007 από τον Βρετανικό Ταξιδιωτικό Σύνδεσμο ΑΒΤΑ.

Στόχος του Ομίλου MITSIS HOTELS είναι η διάκριση περισσότερων ξενοδοχείων του στο μέλλον στον τομέα του περιβάλλοντος και του βιώσιμου τουρισμού, τα οποία έχουν ήδη διακριθεί με τα ecolabels Green Key και Γαλάζια Σημαία.