Πρόσφατα δημοσιεύθηκε η έρευνα 2018 Temkin Experience Ratings (TxR), η οποία κατηγοριοποιεί την εμπειρία των πελατών σε 318 επιχειρήσεις σε 20 κλάδους, βασισμένη στις 10.000 συμμετοχές Αμερικανών πολιτών και αξιολογεί τις αντίστοιχες επιχειρήσεις.

Η κατηγοριοποίηση αυτή που βασίζεται στους καταναλωτές αξιολογεί τις εμπειρίες τους σύμφωνα με τρία κριτήρια: την επιτυχία, την προσπάθεια και το συναίσθημα.

 

Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, σύμφωνα με το experiencematters.blog, δείχνουν ότι τη μεγαλύτερη επιτυχία παρουσιάζουν οι επιχειρήσεις της βιομηχανίας της φιλοξενίας, και συγκεκριμένα τα ξενοδοχεία. Αναλυτικότερα, αξίζουν συγχαρητήρια στον όμιλο της Holiday Inn Express και φυσικά στην Marriott International, καθώς οι δύο αυτές επιχειρήσεις κατάφεραν να αξιολογηθούν με την μεγαλύτερη βαθμολογία όλων στην βιομηχανία της φιλοξενίας από τους καταναλωτές.

Μεταξύ των 20 επιχειρήσεων αντίστοιχης δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένων και των μέχρι τώρα φετινών κριτικών, η Holiday Inn Express και η Marriott κέρδισαν την κορυφή. Κάθε μία από αυτές συγκέντρωσε βαθμολογία 78% και κατέκτησαν την 34 θέση στο σύνολο, όχι μόνο της βιομηχανίας της φιλοξενίας, αλλά και 20 κλάδων διαφορετικών δραστηριοτήτων. Στην τρίτη θέση μετά από αυτές τις δύο επιχειρήσεις έφτασε το Hampton Inn με βαθμολογία 76%, παίρνοντας την 51η θέση μεταξύ των βιομηχανιών.

Συνολικά, η βιομηχανία των ξενοδοχείων πήρε έναν μέσο όρο 70% στην βαθμολογία, και στις κριτικές του 2018 Temkin Experience Ratings, και κατέλαβε της 7 θέση μεταξύ των αρχικών 20 βιομηχανιών προς μελέτη. Η μέση κριτική της βιομηχανίας μειώθηκε κατά 0.6% μέσα στο διάστημα “2017 έως 2018”, πέφτοντας από το 70.2% στο 69.6%.

Σημαντικό δε είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στις διαφορετικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της κατάταξης αυτής βρίσκεται και η Airbnb. Μάλιστα, η εμπειρία των πελατών, που διέμειναν σε τέτοιου είδους εγκαταστάσεις, βελτιώθηκε κατά 11 βαθμούς συγκριτικά με το περσινό έτος. Στον αντίποδα βρίσκεται το Fairfield Inn με την χαμηλότερη βαθμολογία όλων, που μειώθηκε κατά 9 βαθμούς.