Ο τουρισμός είναι ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας για πολλές χώρες, όπως  και για την Ελλάδα. Η ποιότητα, ωστόσο, στις επιλογές διαμονής είναι ένα από τα στοιχεία που παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην πορεία αυτού του τομέα. Ποια θέση, λοιπόν, μπορεί να έχει η Ελλάδα μεταξύ των χωρών με τα καλύτερα ξενοδοχεία; Η www.trivago.gr πραγματοποίησε σχετική έρευνα και παρουσιάζει την κατάταξη των χωρών με τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ευρώπη και παγκοσμίως.

Οι 25 χώρες τις Ευρώπης με τα καλύτερα ξενοδοχεία

Η Ευρώπη απαρτίζεται από χώρες με αρκετά υψηλό επίπεδο, όσον αφορά στα ξενοδοχεία που διαθέτουν. Την πρώτη θέση στην κατάταξη με τις χώρες που διαθέτουν τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ευρώπης καταλαμβάνει η Βοσνία Ερζεγοβίνη, ακολουθούμενη από το Λιχτενστάιν και το Μονακό. Η Ελλάδα, αγαπημένος τουριστικός προορισμός για πολλούς, ευρωπαίους και μη, καταλαμβάνει τη 17η θέση μεταξύ των 25 χωρών με τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ευρώπη. Λίγο πιο κάτω, στη 19η θέση εμφανίζεται η Πορτογαλία, ενώ η Ιταλία είναι 22η. Η κατάταξη των ευρωπαϊκών χωρών με τα καλύτερα ξενοδοχεία ολοκληρώνεται με την Κύπρο. Στις πρώτες 25 θέσεις δεν κατάφεραν να εμφανιστούν, μεταξύ άλλων, η Ελβετία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Αγγλία και η Γαλλία. 

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζεται η κατάταξη των 25 κορυφαίων χωρών με τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ευρώπη:

 EU_reputation_ranking_GR 

Οι 100 χώρες με τα καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο:

Στο πλαίσιο της ίδια έρευνας, εξετάζοντας την αντίστοιχη παγκόσμια κατάταξη, οι πρώτες θέσεις καταλαμβάνονται από εξωτικούς προορισμούς, με την πρώτη πεντάδα να σχηματίζεται από τα Νησιά Turks & Caicos, Κέιμαν, Lesser Antilles, τις Μαλδίβες και την Αγία Λουκία της Καραϊβικής. Η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των 100 κορυφαίων χωρών, καταλαμβάνοντας την 67η θέση, λίγο πιο ψηλά από την Κύπρο, που είναι 79η. Η Ιταλία συναντάται 74η, ενώ από της πρώτες 100 θέσεις της παγκόσμιας λίστας λείπει, μεταξύ άλλων χωρών της Ευρώπης, η Ισπανία.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι 15 πρώτες χώρες της κατάταξης των 100 κορυφαίων παγκοσμίως με τα καλύτερα ξενοδοχεία:

Worldwide_ranking_gr

Όλη τη λίστα με τις 100 χώρες που έχουν τα καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο, μπορείτε να τη δείτε εδώ.