του Στάθη Κουσούνη, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ*

Δύο ελληνικά ιστορικά ξενοδοχεία, το Aigialos στη Σαντορίνη και το Marpessa Smart Luxury hotel στο Αγρίνιο, διακρίθηκαν ανάμεσα στα 500 καλύτερα ιστορικά ξενοδοχεία της Ευρώπης στο πλαίσιο της 4ης διοργάνωσης Historic Hotels of Europe Awards, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία.

domatia-agrinio-executive
Marpessa Smart Luxury, Αγρίνιο

Η πρόεδρος της Historic Hotels of Europe, Βαρβάρα Αυδή, με την ιδιότητα της επικεφαλής και των ελληνικών ιστορικών ξενοδοχείων Yades Greek Historic Hotels, δήλωσε διπλά ικανοποιημένη καθώς ανάμεσα στις επιλογές του κοινού για τα 10 καλύτερα ανά κατηγορία ξενοδοχεία βρίσκονται και δύο ελληνικά.

boutique-residences-2
Aigialos, Σαντορίνη

Το Aigialos βραβεύθηκε για δεύτερη χρονιά στην κατηγορία Best Historic hotel with A Story to Tell, ενώ το Marpessa Smart Luxury Hotel βραβεύθηκε στην κατηγορία Best Historic Hotel New Member Award. Στις άλλες κατηγορίες από ένα βραβείο κέρδισαν μονάδες που βρίσκονται στην Ιταλία, στην Αυστρία, στην Ελβετία, στην Ουγγαρία, στη Σλοβακία, στη Νορβηγία, στην Ιρλανδία και στη Σουηδία. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται κάστρα, ένα μοναστήρι, αρχοντικές κατοικίες και μία καπναποθήκη που λειτουργούν ως ξενοδοχεία.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: kathimerini.gr