Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη ξενοδοχείων, άλλα μοιάζουν με κάψουλες, άλλα με έλκηθρο, άλλα με δεντρόσπιτο και άλλα ότι μπορεί να φανταστεί ο νους του ανθρώπου.

Ανάμεσα, λοιπόν, σε όλα αυτά τα μοναδικά ξενοδοχεία υπάρχει και το δεντρόσπιτο στη Σουηδία, στη σουηδική Λαπωνία, και σίγουρα αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα μέρη διαμονής.

Η σουηδική Λαπωνία, λόγω των καιρικών συνθηκών, οι οποίες είναι ως επί το πλείστον “αφιλόξενες”, είναι μια περιοχή που δεν έχει προλάβει να διαβρωθεί από την συμπεριφορά των τουριστών και των ταξιδιωτών.

Πρόκειται για το Treehotel, το δεντρόσπιτο- ξενοδοχείο που υπόσχεται στους επισκέπτες του μια μοναδική διαμονή, στο δάσος του Χάραντς, στα βόρεια της Σουηδίας.

Το Treehotel προσφέρει 6 δωμάτια διακοσμημένα με σύγχρονη τέχνη στη μέση της άσπιλης φύσης. Από τα δωμάτια αυτά ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη φανταστική θέα της κοιλάδας και του ποταμού , που υπάρχουν γύρω. Η θέα αυτή προσφέρεται επειδή τα δωμάτια βρίσκονται σε ύψος 4 και 6 μέτρων από το έδαφος. Στη διαμονή περιλαμβάνεται και παραδοσιακό πρωινό αλλά και γεύματα στο κοντινό εστιατόριο της περιοχής.

Το δεντρόσπιτο- ξενοδοχείο αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, καθώς αναπαριστά πλήρως την οικολογική συνείδηση και τον σεβασμό προς το περιβάλλον.

Υπάρχουν πολλά ακόμη δεντρόσπιτα που λειτουργούν ως ξενοδοχεία και αποτελούν όλο και περισσότερο μια εμπειρία ζωής για τους ταξιδιώτες. [ Δείτε εδώ: Διακοπές στα… ύψη! Τα ομορφότερα δεντρόσπιτα ξενοδοχεία στον κόσμο!]

 

ΠΗΓΗ: