Τα υποθαλάσσια εστιατόρια είναι, πλέον, η κυρίαρχη τάση στον κλάδο της εστίασης τόσο ως προς το design και την αρχιτεκτονική, όσο και στον τομέα της εμπειρίας.

Συνεχώς, εμφανίζονται νέα εστιατόρια που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και υπόσχονται μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις με θέα το υποθαλάσσιο οικοσύστημα.

Σε αυτό το μήκος κύματος, οι Μαλδίβες, ένας από τους κορυφαίους προορισμούς καταδύσεων στον κόσμο, λόγω του πλούσιου υποθαλάσσιου περιβάλλοντός τους, αποτελούν τον ιδανικό καμβά δημιουργίας υποθαλάσσιων εστιατορίων και μπαρ, με πολλά ξενοδοχεία να “ζωγραφίζουν” σε αυτόν με μοναδικό τρόπο.

Ithaa Restaurant

Τον Φεβρουάριο του 2004 η MJ Murphy LTD στη Νέα Ζηλανδία, ανέλαβε το σχεδιασμό και την επίβλεψη της κατασκευής του υποθαλάσσιου εστιατορίου Ιthaa, του ξενοδοχείου Conrad Hotel. Ο Mike Murphy, ειδικός στην τεχνολογία των ενυδρείων, εργάστηκε σε ολόκληρη την στατική μελέτη, προσθέτοντας την εμπειρία του στις υποβρύχιες δομές και το πάθος του για τη θαλάσσια ζωή.

Underwater Playground Subsix

Το ξενοδοχείο Niyama Private Islands βάζει, και αυτό, τη δική του πινελιά με το Underwater Playground Subsix. Το Subsix είναι ένα ακόμη μοναδικό κατάστημα εστίασης που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Για να φτάσει κανείς σε αυτό πρέπει να ταξιδέψει για λίγο με ταχύπλοο και ύστερα να κατέβει μια εντυπωσιακή σκάλα για 3 ορόφους.

SEA Underwater Restaurant

Στο ξενοδοχείο Anantara Kihavah Maldives βρίσκεται, επίσης, ένα υποθαλάσσιο εστιατόριο. Το όνομά του, φυσικά, παραπέμπει στην ίδια του τη φύση, αφού λέγεται SEA. Εδώ, μπορεί κανείς να ανακαλύψει έναν gourmet παράδεισο με μια σουρεαλιστική και εντυπωσιακή θέα στον Ινδικό Ωκεανό.

Under Norway Το 1ο της Ευρώπης

Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη καλωσορίζει, πλέον, τους επισκέπτες του στη Lindesnes της Νορβηγίας. Εγκατεστημένο στο νοτιότερο σημείο της νορβηγικής ακτογραμμής, εκεί που συναντώνται οι θύελλες από τον βορρά και το νότο, τα θαλάσσια είδη ευδοκιμούν στα υφάλμυρα νερά για να δημιουργήσουν μια φυσική αφθονία στη βιοποικιλότητα του χώρου. Το εστιατόριο που σχεδιάστηκε από την Snohetta λειτουργεί, επίσης, ως ερευνητικό κέντρο για τη θαλάσσια ζωή.

 

Άρθρο από το 2ο τεύχος του

CABARE – Cafe Bar Restaurant Magazine,

Περιοδικό για τον επαγγελματία της Καφεστίασης.

Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε δωρεάν:

cabare.gr/food-drink-trends/cabare-cafe-bar-restaurant-magazine-2/