Το καθιερωμένο διεθνώς σύμβολο ποιότητας και προστασίας του περιβάλλοντος, η Γαλάζια Σημαία, κυματίζει και φέτος στην παραλία του Fodele Beach & Water Park Holiday Resort.

Έπειτα από τον προβλεπόμενο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το Fodele Beach & Water Park Holiday Resort πληροί για μια ακόμη χρονιά όλες τις προδιαγραφές και τα αυστηρά κριτήρια του προγράμματος, ανταποκρινόμενο πλήρως στην ουσία και τη φιλοσοφία της δράσης. Η έπαρση της σημαίας
πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23/6 με μια εκδήλωση – γιορτή για το περιβάλλον, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών, μέλη της διοίκησης και εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, καθώς και ξένοι επισκέπτες, οι οποίοι πρόβαλαν τη δράση διεθνώς, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

«Είναι πλέον γνωστό ότι για την μεγάλη οικογένεια του Fodele Beach & Water Park Holiday Resort, η προστασία του περιβάλλοντος με την υιοθέτηση σύγχρονων, αποτελεσματικών πρακτικών, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας μας. Γι’ αυτό και συμπεριλαμβάνεται στα βασικά στοιχεία της πολιτικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιούμε εδώ και πολλά χρόνια με στόχο να μειώσουμε το ενεργειακό αποτύπωμά μας. Άλλωστε, η κλιματική κρίση δεν αφήνει περιθώρια επανάπαυσης. Απαιτεί απ’ όλους συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες, χρήση νέων τεχνολογιών και ολοένα πιο αυστηρά κριτήρια που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπισή της. Η δράση προς αυτή την κατεύθυνση, είναι η ελάχιστη υποχρέωση στον πλανήτη που μας φιλοξενεί, αλλά και χρέος μας προς τις επόμενες γενιές» ανέφεραν χαρακτηριστικά στελέχη της εταιρείας Σ. Γιαννικάκης Α.Ε..

Αξίζει να τονιστεί ότι τα κριτήρια βράβευσης των ακτών αναμορφώνονται κάθε χρόνο με στόχο να ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις αντιμετώπισης
της κλιματικής αλλαγής, ενώ η παραλία του Fodele Beach & Water Park Holiday Resort είναι μια από τις 617 ελληνικές ακτές που πέτυχαν αυτή τη διάκριση για το 2023.