Με ένα αστέρι τιμήθηκε το Makris All Day Restaurant στην κατηγορία «Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα» των FnL Best Restaurant Awards 2022, που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 23 Μαίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Τα βραβεία έχουν ως στόχο να φέρουν στο προσκήνιο όλους τους πρωταγωνιστές της Ελληνικής εστιατορικής σκηνής, οι οποίοι συντελούν καθοριστικά στην ανάπτυξή της. Το βραβείο παρέλαβε ο βραβευμένος Executive Chef του εστιατορίου Πέτρος Δήμας.

Το Makris είναι ένα all day εστιατόριο που βρίσκεται στο πεντάστερο Ξενοδοχείο Domes Miramare, a Luxury Collection Resort στην Κέρκυρα, μέλος του Ομίλου Domes Resorts & Reserves της οικογένειας Σπανού.

Συνδυάζει τη μεσογειακή και την κερκυραϊκή κουζίνα μέσα από τις δημιουργίες του πολυβραβευμένου σεφ Πέτρου Δήμα. H γαστρονομική φιλοσοφία του Makris είναι βασισμένη στο πρωτοποριακό concept που περικλείεται από τους άξονες: αναζήτηση τροφής – καλλιέργεια – βότανα – βρώσιμα άνθη – συντήρηση – θεραπεία. Φρέσκα και τοπικά προϊόντα, τρυφερά κομμάτια κρέατος, πολύχρωμα λαχανικά, φρέσκα θαλασσινά, όλα μεταμορφώνονται μέσα από αναπάντεχες και συναρπαστικές μεθόδους μαγειρέματος, υφές και θερμοκρασίες, ενώ οι επισκέπτες του εστιατορίου έχουν την ευκαιρία να εξυπηρετηθούν από τους ίδιους τους σεφ και να συζητήσουν μαζί τους τα μυστικά της πρωτοποριακής αυτής κουζίνας. Τα καλύτερα μεταλλικά νερά από την Ελλάδα μαζί με αρτεσιανά νερά από όλο τον κόσμο δημιουργούν μια λίστα με τα καλύτερα νερά του κόσμου.

Ο πολυβραβευμένος Πέτρος Δήμας, Executive chef του Makris All Day Restaurant, έχει εργαστεί στο παρελθόν στο Badrutt’s Palace στην Ελβετία, στο Pollen Street Social στο Λονδίνο (βραβευμένο με αστέρι Michelin), στο Aquavit στο Λονδίνο (βραβευμένο με αστέρι Michelin) και στη Hytra και στο Varoulko (και τα δύο βραβευμένα με αστέρι Michelin).