Η The Luxury Collection κάνει το ντεμπούτο της στην Αρμενία με το άνοιγμα του Alexander, A Luxury Collection Hotel, Ερεβάν. Το πρώτο διεθνές πολυτελές ξενοδοχείο της χώρας παρουσιάζει τον πλούσιο πολιτισμό, το εκλεπτυσμένο ύφος και τη ζωντανή σκηνή του Ερεβάν. 

Η Luxury Collection, μέρος της Marriott International, ανακοίνωσε την είσοδό της στην Αρμενία με το άνοιγμα του πολυτελούς ξενοδοχείου The Alexander στο Ερεβάν. Το ξενοδοχείο φέρνει με υπερηφάνεια τις σπάνιες, αυτόχθονες και μαγευτικές εμπειρίες της Luxury Collection στην πρωτεύουσα της Αρμενίας – μία από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου και μια αξιοσημείωτη ιστορική διασταύρωση μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Ως το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο με διεθνή επωνυμία στη χώρα, το Alexander ενώνει ένα χαρτοφυλάκιο περισσότερων από 100 πολυτελών ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο. Το νέο αποτύπωμα της μάρκας στο Ερεβάν συμπληρώνει επίσης τη στρατηγική της Marriott International για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης βιώσιμης πολυτέλειας στις αναδυόμενες αγορές.

“Η Αρμενία είναι ένας προορισμός με μια βαθιά ριζωμένη ιστορία και έναν πλούσιο πολιτισμό, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει παραμείνει ως σημαντικός προορισμός για τους Παγκόσμιους ταξιδιώτες μας” δήλωσε ο Anthony Ingham, Global Brand Leader, The Luxury Collection. “Το Alexander θα επιτρέψει στους επισκέπτες μας να συνδεθούν με τη συναρπαστική πρωτεύουσα του Ερεβάν, η οποία χαρακτηρίζεται από τη μοναδική αρχιτεκτονική της Σοβιετικής περιόδου και ιστορικά μνημεία όπως η βιβλιοθήκη Matenadaran και πραγματικά εμπλέκεται στις αυθεντικές παραδόσεις της Αρμενίας”.

Σε μια αξιοζήλευτη τοποθεσία στην καρδιά της πρωτεύουσας της Αρμενίας, το ξενοδοχείο απέχει μόλις λίγα λεπτά από την περίφημη πλατεία της Δημοκρατίας και είναι ένας σύντομος περίπατος σε πολλά ορόσημα και πολιτιστικά αξιοθέατα. Το εντυπωσιακό ξενοδοχείο αντικατοπτρίζει τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της πόλης, ενσωματώνοντας έξυπνα μια πρόσοψη του 18ου αιώνα στην είσοδό του για να υποδείξει τις αυτόχθονες γοητείες που βρίσκονται μέσα. Με επικεφαλής τον Alexander James Interior Design, η διακόσμηση βασίζεται σε περίπλοκα αρμενικά μοτίβα, παράλληλα με τις σύγχρονες ακμάζουσες ατέλειες που φέρνουν στη ζωή την ιστορία και τον εκσυγχρονισμό του προορισμού μέσα στους πλούσιους δημόσιους χώρους της ιδιοκτησίας.

Το Alexander διαθέτει 114 δωμάτια και σουίτες, πολλά από τα οποία διαθέτουν ιδιωτικά μπαλκόνια. Η υπέροχη Προεδρική Σουίτα γιορτάζεται ως ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της ιδιοκτησίας, που καταλαμβάνει έναν ολόκληρο όροφο και εκτείνεται πάνω από 1.700 τετραγωνικά πόδια. Ένα εξίσου γοητευτικό χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι το Alexander Spa από την Anne Semonin, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα φιλόξενο καταφύγιο εμπειριών ευεξίας και εξατομικευμένες θεραπείες σχεδιασμένες για να χαλαρώσουν, να θεραπευτούν και να ανανεωθούν. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο, ένα σαλόνι ομορφιάς πλήρους εξυπηρέτησης και την πρώτη εσωτερική πισίνα της πόλης, η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται για την εκπληκτική θέα της κορυφής του Mount Ararat με χιόνι.

Στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου, το Alexander προσφέρει μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία με την αρμενική ατμόσφαιρα, μέσα στη σαφώς λαμπερή διακόσμηση του Italiano Ristorante. Για επαγγελματικές ή κοινωνικές εκδηλώσεις, το Alexander διαθέτει πέντε κομψά επιπλωμένες αίθουσες συσκέψεων, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν σε ένα ευρύχωρο χώρο για να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις έως 160 ατόμων.