Ανεβασμένο στους πρόποδες της εκπληκτικής σειράς ηφαιστείων Virunga, το One & Only Gorilla’s Nest άνοιξε τις πόρτες του το 2019 και έκανε τη μαγεία πραγματικότητα, καθώς σε αυτό το κατάλυμα μπορούν οι επισκέπτες να θαυμάσουν το σπάνιο ορεινό γορίλλα στο φυσικό του περιβάλλον.

     

Το θέρετρο διαθέτει 21 ξενώνες και σουίτες, 14 δωμάτια (king size), 2 μοναδικά καταλύματα μέσα στο δάσος με 4 υπνοδωμάτια το καθένα και 7 σουίτες ενός υπνοδωματίου.

          

Μοντέρνο design, αλλά με παραδοσιακές επιρροές από τη Ρουάντα, το καθένα έχει θέα στο απέραντο αφρικανικό έδαφος με ιδιωτικές βεράντες και τζάκι στο δωμάτιο.

Το One & Only Gorilla’s Nest έχει ένα εστιατόριο, το The Nest, που έχει δυνατότητα εξυπηρέτησης 128 ατόμων (χωρητικότητα εσωτερικού: 52 άτομα), ενώ υποδέχεται και επισκέπτες που δεν μένουν στο θέρετρο.

Η κουζίνα του εστιάζει σε τοπικά και βιολογικά προϊόντα και λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, που να περιορίσει κατά το δυνατόν τη σπατάλη τροφίμων (π.χ. προετοιμασία πιάτων στο μπουφέ κατά παραγγελία).

      

      

Το μενού βασίζεται σε εποχιακά στοιχεία (όσο το δυνατόν περισσότερο) και στη συνεργασία με τοπικούς αγρότες, ενώ στα πιάτα κυριαρχεί η ευρωπαϊκή – μεσογειακή διατροφή.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: