Από την Αναγέννηση στο Σήμερα

Το ξενοδοχείο Grand Universe Lucca της Autograph Collection διαθέτει 55 δωμάτια -μεταξύ αυτών και 9 μοναδικές σουίτες.

Γνωστή και ως η πόλη των εκατό εκκλησιών, η Lucca βρίσκεται στην καρδιά της Τοσκάνης, στους πρόποδες των Άλπεων.

Κατά την Αναγέννηση ήταν το παλάτι της οικογένειας Paoli, και το 1857 μετατράπηκε σε ένα μοναδικό ξενοδοχείο, το οποίο έγινε διάσημο για τη φιλοξενία ποιητών, φιλοσόφων και καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Τώρα, το ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του σε μια νέα γενιά, μετά από ολοσχερή ανακαίνιση πολλών εκατομμυρίων, με επικεφαλής τον Archea Associati S.r.l, που αποκατέστησε το ξενοδοχείο στην πρότερη λάμψη του.

Το παρελθόν του ξενοδοχείου ζει στην αρχιτεκτονική του σήμερα, και έτσι βλέπουμε τη νέα σχεδίαση να “στηρίζεται” στα θεμέλια τοιχών, που χρονολογούνται από τους ρωμαϊκούς χρόνους. “Το Grand Universe Lucca είναι ένας ιστορικός φάρος που συνδυάζει διαφορετικές εποχές της ιστορίας”, δήλωσε ο Georges Midleje, Περιφερειακός Διευθύνων Σύμβουλος της Shaner Properties στην Ιταλία”.

Τα δωμάτια διαθέτουν μοναδικό συνδυασμό διαχρονικού στιλ και σύγχρονης κομψότητας.

Μετάξι και βελούδο, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα σε γήινες αποχρώσεις του κόκκινου σταφυλιού, του πράσινου πεύκου και του κίτρινου της Τοσκάνης, αντανακλούν την παραγωγική κληρονομιά της πόλης, που είναι το περίφημο μετάξι.

Μοντέρνες ξύλινες επιφάνειες με χρυσές λεπτομέρειες και ταπετσαρίες τοίχου αποτίουν φόρο τιμής στους αμπελώνες της περιοχής, ενώ εκλεπτυσμένα, γυάλινα κρεμαστά φώτα αποτίουν φόρο τιμής στην ιστορία του καταλύματος.

Το Grand Universe Lucca και η Μουσική

Η μουσική, ένας από τους πυλώνες του ξενοδοχείου, αντικατοπτρίζεται στο “μουσικό” όνομα κάθε δωματίου, όπως είναι το «Piccolo Room» και η «Puccini Suite», που ονομάστηκε έτσι για τον συνθέτη της όπερας Giacomo Puccini, ο οποίος γεννήθηκε στη Λούκα και ήταν συχνός επισκέπτης του ακινήτου. Για μια πραγματικά μοναδική εμπειρία, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το “Symphony Lounge” για να ξεκλειδώσουν το δικό τους θεματικό τραγούδι με το Εμπειρία «Prelude of Existence». Εδώ ο συνθέτης του ξενοδοχείου θα δημιουργήσει ένα εξατομικευμένο πρελούδιο, φτιαγμένο έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα του επισκέπτη. Κατόπιν ειδικού αιτήματος, η μουσική σημείωση τυλίγεται και δένεται με κορδέλα, ενώ τοποθετείται μέσα σε μια γυάλινη κυλινδρική κάψουλα, χαραγμένη με τη φράση «από εδώ μέχρι την αιωνιότητα», ένα συμβολικό αναμνηστικό της διαμονής στη Λούκα.