Το Experimental Menorca βρίσκεται μέσα σε ένα παραδοσιακό ισπανικό “Finca”, αγγίζοντας το μινιμαλιστικό ντιζάιν art-deco. Το ακίνητο είναι το απόλυτο εξοχικό σπίτι διακοπών καλλιτέχνη – απλωμένο σε 30 εκτάρια γης.

Περιτριγυρισμένο από πευκώνες, αρωματικούς θάμνους αρκεύθου και αγριολούλουδα, η ασβεστωμένη σύνθεση έχει αποκατασταθεί προσεκτικά—συμπεριλαμβανομένου του αρχικού λαχανόκηπου—από μια ομάδα ντόπιων τεχνιτών υπό την καθοδήγηση της διακοσμήτριας εσωτερικών χώρων Dorothée Meilichzon.

Οι ευάεροι, ανοιχτοί χώροι χρησιμοποιούν ρουστίκ ξερολιθιά, κερωμένο σκυρόδεμα και δάπεδα από τοπικές ξύλινες σανίδες με πινελιές από γυαλισμένο στο χέρι πλακάκι τερακότα.

Το απαλό ξύλο ελιάς και το φυσικό δέρμα συμπληρώνονται από έναν χρωματικό ουρανίσκο εμπνευσμένο από τον ουρανό της Μινόρκας: από το απαλό μπλε και το χρυσοκίτρινο του νωρίς το πρωί έως τους ζωντανούς τόνους της σκουριάς του ηλιοβασιλέματος στο πιο λαμπερό του ηλιοβασίλεμα.

Η διατήρηση της ηρεμίας της Μινόρκα αποτελεί εδώ και καιρό προτεραιότητα για τους ντόπιους και η φύση της είναι τόσο παρθένα που η UNESCO έχει ονομάσει το νησί προστατευόμενη βιόσφαιρα.

Το Agroturismo – Menorca Experimental προσφέρει μια αγροτική εμπειρία δημιουργώντας έναν σύνδεσμο με την τεχνογνωσία των τοπικών αγροτών και τους επισκέπτες του.