Το έργο βρίσκεται στην πόλη Maoyang στην ακτή της πόλης Ningbo, στην επαρχία Zhejiang. Το οικόπεδο είναι ένα τυπικό οικόπεδο με τις τρεις πλευρές του να περιβάλλονται από βουνά και η μία πλευρά να βλέπει στη θάλασσα. Με σύγχρονες μεθόδους σχεδιασμού, η LQS Architects έκανε αυτό το λευκό κυβικό κτίριο να ξεχωρίζει μοναδικά ανάμεσα στο περιβάλλον του. Έχει γίνει ορόσημο σε αυτήν την περιοχή και έχει κερδίσει δημοτικότητα μεταξύ των νέων.

Το 10³ Boutique Hotel πήρε το όνομά του από το μέγεθος του κοινού αγροτικού οικοπέδου στην Κίνα, το οποίο είναι συνήθως όγκος 10*10*10m, άρα 10³. Για αυτό το έργο, η ομάδα σχεδιασμού σκόπευε να σπάσει το στερεότυπο των κοινών σπιτιών υιοθετώντας ένα γεωμετρικό σχήμα, προωθώντας έτσι την ποικιλομορφία του σχεδιασμού των σπιτιών.

Η ομάδα σχεδιασμού μετέτρεψε δημιουργικά έναν αρχικά θαμπό βυθισμένο ημι-υπόγειο χώρο σε πισίνα με τη χρήση plexiglass, καθιστώντας τον ένα από τα κορυφαία σημεία του έργου. Η πλατφόρμα του τελευταίου ορόφου χρησιμοποιείται πλήρως για την αύξηση του χώρου για το ξενοδοχείο. Οι προσόψεις διαθέτουν ισχυρά τρισδιάστατα κομμένα και γλυπτά εφέ, που ενισχύουν την ταυτότητα του κτιρίου.

Στην Κίνα, η παροχή γης ελέγχεται αυστηρά. Το οικόπεδο του έργου είναι περίπου εκατό τετραγωνικά μέτρα (10*10μ). Μια πρόκληση ήταν ο τρόπος βελτίωσης του ποσοστού αξιοποίησης του οικοπέδου και ο σχεδιασμός πιο άνετων χώρων διαβίωσης σε μια περιορισμένη περιοχή. Άλλες προκλήσεις έγκεινται στον περιορισμένο προϋπολογισμό και στον τρόπο υλοποίησης του μινιμαλιστικού αρχιτεκτονικού στυλ και των κεκλιμένων κατασκευών σε μία πρόσοψη.

Καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται συνεχώς, η εξοικονόμηση γης και η βελτίωση της χρήσης γης έχει γίνει ένας σημαντικός στόχος. Μέσα σε μια σχετικά περιορισμένη έκταση οικοπέδου, η ομάδα σχεδιασμού δημιούργησε ένα κτίριο που συνδυάζει την κυρίαρχη αισθητική και εξαιρετικές λειτουργίες. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, το έργο απέφερε σημαντικά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη. Επί του παρόντος, το ξενοδοχείο είναι πάντα πλήρως κρατημένο. Έχει γίνει ένα επιτυχημένο μοντέλο κατασκευής αγροτικών ιδιωτικών κατοικιών στην Κίνα.

Project Information
Project Name: 10³ Boutique Hotel
Project Location: Maoyang Town, Xiangshan County, Ningbo City, Zhejiang Province
Project Area: 550 square meters
Completion Time: 2021
Design Firm: LQS Architects
Chief Designers: Lu Qishui, Ma Qing, Li Guobin
Design Team: Zhang Shijie, Rao Lixiao
Contact: lqs@lqs-a.com
Photographers: Lu Qishui, Ma Qing