Το Life House, Berkshires είναι ένα καταφύγιο της δεκαετίας του 1970 που επαναπροσδιορίστηκε ως ένα αρμονικό ρετρό καταφύγιο.

Το Life House ανακοινώνει τα εγκαίνια του Life House, Berkshires στο Lenox της Μασαχουσέτης.

Τοποθετημένο στη μέση των βουνών, το Life House, Berkshires είναι ένα επανασχεδιασμένο καταφύγιο της δεκαετίας του 1970 που αντλεί έμπνευση από τα στυλ των καταλυμάτων του περασμένου αιώνα, ερμηνεύοντας εκ νέου την αρχιτεκτονική σε μοντέρνα υλικότητα και μορφές. Η σχεδιαστική αφήγηση φαντάζεται μέσα από το φακό ενός φανταστικού συγγραφέα που δραπετεύει στην κατοικία του στα Berkshires αναζητώντας ένα ειρηνικό και διεγερτικό περιβάλλον που προωθεί την έμπνευση – ένα σύνθημα για τις ιστορικές λογοτεχνικές προσωπικότητες που πέρασαν από τον Lenox: μερικούς από τους μεγάλους μυθιστοριογράφους των μέσων του 19ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένων των Nathaniel Hawthorne, Herman Mellville και Fanny Kimble, που όλοι πέρασαν χρόνο στην περιοχή για να ολοκληρώσουν τα διάσημα έργα τους.

Το εξωτερικό αποδίδεται με ξύλινα βότσαλα σε χρώμα βρώμης που αντιπαρατίθενται με σκούρα γκρι διακοσμητικά στοιχεία που δίνουν στο κτίριο μια ζεστή και μοντέρνα εμφάνιση. Το ακίνητο προορίζεται να δημιουργήσει μια ρευστή εμπειρία μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων με ένα περιτυλιγμένο αίθριο που στεγάζει το lounge με τζάκι μόνο για τους επισκέπτες, μια φυσική επέκταση του The Club Room, του εστιατορίου και του μπαρ του καταλύματος. Ο σχεδιασμός των εξωτερικών χώρων αποπνέει την αδιαφορία του περιβάλλοντός του τηλεγραφημένη μέσα από μια χρωματική παλέτα εμπνευσμένη από τις εντυπωσιακές ανατολές και ηλιοβασιλέματα των Berkshires. Οι προσαρμοσμένοι καναπέδες μισού φεγγαριού με ταπετσαρία με μοτίβα Ikat σε φθινοπωρινές αποχρώσεις συνδυάζονται με βελούδινες πολυθρόνες σε καμβά από κέλυφος αυγών και κάθονται γύρω από άνετες εστίες φωτιάς όπου οι επισκέπτες μπορούν να συγκεντρώνονται όλο το χρόνο.

Το ντιζάιν συνεχίζεται μέσα στο Library Lounge του καταλύματος –και στο λόμπι– όπου οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να κουλουριαστούν μπροστά στο τζάκι που τρίζει με ένα ποτό και μια καλή ανάγνωση. Οι τοίχοι με ζεστή ξύλινη επένδυση τονίζονται με ράφια βιβλιοθήκης που επιπλέουν ελεύθερα στοιβαγμένα με vintage βιβλία από τους πιο διαβόητους συγγραφείς. Οι πράσινοι βελούδινοι καναπέδες συνδυάζονται με προσαρμοσμένες πολυθρόνες και καθίσματα παραθύρων και στις δύο πλευρές του τζακιού. και τα δάπεδα σε σχήμα διαμαντιού από σκληρό ξύλο είναι διακοσμημένα με vintage χαλιά από τη δεκαετία του 1970.

Η εμπειρία εσωτερικού-εξωτερικού χώρου συνεχίζεται με την τοποθέτηση των 64 δωματίων, τα οποία έχουν όλα εξωτερική όψη και ξεδιπλώνονται κατά μήκος υπαίθριων διαδρόμων. Αυτό το νεύμα στο στιλ λότζ της δεκαετίας του ’70 επιτρέπει μια αρμονική σύνδεση με το καταπράσινο φυσικό περιβάλλον και δημιουργεί ένα μονοπάτι για ένα άνετο, ρουστίκ καταφύγιο βυθισμένο στους δασώδεις λόφους του Berkshires. Κάθε θάλαμος αποδίδεται σε μια χρωματική παλέτα από πράσινα βρύα μαζί με ζεστές κρέμες και φθινοπωρινές σκουριές.