Σε κάθε ταξίδι, σε κάθε περιοχή, ου τουρίστες μπορούν να απολαύσουν τα αξιοθέτα, αλλα στην προκειμένη περίπτωση οι τουαλέτες γίνονται και αυτές με τη σειρά τους άξιες θαυμασμού.

Μάλιστα, ανακοινώθηκαν πρόσφατα τα Διεθνή Βραβεία Τουαλέτας Τουρισμού 2018, που διοργανώνονται κάθε χρόνο από το MyTravelResearch.com. Τα βραβεία, λοιπόν, δόθηκαν στις παρακάτω 6 τουαλέτες, τις πιο δημοφιλείς ανάμεσα στους τουρίστες, οι οποίες διακρίθηκαν για το design, την αρχιτεκτονική τους, την τοποθεσία, την προσβασιμότητα αλλά και την οικονομική τους συμβολή.

Το βραβείο καλύτερης σχεδίασής κέρδισε η “The Saskatchewan Science Centre”, στον Καναδά. Αυτές οι τουαλέτες βρίσκονται στον δεύτερο όροφο του κέντρου επιστημών του Σασκάτσουεν. Οι τουαλέτες ανακαινήθηκαν πρόσφατα και είναι εμπνευσμένες από τα δάση της περιοχής.

Βραβείο καλύτερης οικονομικής συμβολής δόθηκε στην Νότιο Αυστραλία και συγκεκριμένα στη Cummins Mosaic Loo. Η τουαλέτα αυτή ήταν μια παλιά και αδιάφορη τουαλέτα ενός σιδηροδρομικού σταθμού, που μόλις ανακαινίσθηκε από τους κατοίκους της περιοχής άρχισε να κερδίζει το ενδιαφέρον των τουριστών, με αποτέλεσμα να συρρέουν στην περιοχή, αφήνοντας αρκετά χρήματα στις επιχειρήσεις της.

Το βραβείο καλύτερης τοποθεσίας πήγε στο Hotel La Jolla (by Hilton) στην Καλιφόρνια. Βρίσκεται στον 11ο όροφο του ξενοδοχείου και έχει θέα στο παραθαλάσσιο χωρίο La Jolla και τον ωκεανό.

Βραβείο καλύτερης προσβασιμότητας δόθηκε στην τουαλέτα του αεροδρομίου Brisbane, στο Queensland της Αυστραλίας. Οι τουαλέτες του αεροδρομίου αναβαθμίστηκαν με τέτοιον τρόπο που υπερβαίνει τις προδιαγραφές προσβασιμότητας, που η νομοθεσία θέτει. Μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται άτομα και με πιο βαριές αναπηρίες, αλλά ακόμη και τα σκυλιά – οδηγοί, καθώς έχουν τον δικό τους χώρο.

Το βραβεία καλύτερης τοπικής εμπειρίας κέρδισε η Bowl Plaza, Lucas, στο Κάνσας. Οι δημόσιες αυτές τουαλέτες χρειάστηκαν 4 χρόνια για να ολοκληρωθούν, αλλά το αποτέλεσμα έδωσε τη μεγαλύτερη ικανοποίηση. Οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με μωσαϊκά φτιαγμένα από τοπικούς καλλιτέχνες, ενώ ολόκληρο το κτίριο είναι κατασκευασμένο, ώστε να θυμίζει μια λεκάνη τουαλέτας, ενώ η είσοδος παραπέμπει στο καπάκι της.

Συνολικός νικήτης, ανάμεσα σε όλες τις τουαλέτες, καθώς και νικητής στην κατηγορία συνολικής συμβολής στον τουρισμό αναδείχθηκαν οι τουαλέτες James Bond στο εστιατόριο Piz Gloria, στο Murren της Ελβετίας. Το περιστρεφόμενο εστιατόριο δημιούργησε θεματικές τουαλέτες, αφού στο σημείο αυτό είχαν πραγματοποιηθεί γυρίσματα της ταινίας “On Her Majesty’s Secret Service”, του James Bond. Οι τουαλέτες αυτές περιλαμβάνουν διάφορα οπτικοακουστικά εφέ, με το κορίτσι του James να εμφανίζεται στον καθρέφτη των ανδρικών τουαλετών, και τον ίδιο τον James Bond στις γυναικείες, να προσκαλεί κάθε κοπέλα στο σπίτι του για ένα βράδυ μόνο οι δυο τους.

Source :