Δεν είναι καθόλου λίγοι εκείνοι που λατρεύουν τους κινηματογράφους, και επιθυμούν να ζήσουν μια τέτοια εμπειρία σε κάθε στιγμή της ζωής τους ακόμα και στις διακοπές.

Για όλους αυτούς του λάτρεις υπάρχουν τα καταλληλότερα ξενοδοχεία, που κάνουν κάθε ανάγκη τους πραγματικότητα. Ο επισκέπτης σε αυτά μπορεί να νιώσει πρωταγωνιστής στην αγαπημένη του ταινία, ή ακόμη να δει εξαιρετικά έργα στις πιο εντυπωσιακές αίθουσες ανά τον κόσμο, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από διάσημους κινηματογράφους.

Το πιο εντυπωσιακό ξενοδοχείο αυτής της κατηγορίας είναι, χωρίς αμφιβολία, το Ace Hotel στο Los Angeles. Το κτίριο που στεγάζει αυτό το μοναδικό ξενοδοχείο δημιουργήθηκε το 1927, σαν studio παραγωγής ταινιών. Σήμερα, ωστόσο, στεγάζει το ξενοδοχείο και μαζί το πλήρως ανακαινισμένο χώρο θεάτρου με τις 1600 θέσεις για το κοινό. Μια αίθουσα που ταξιδεύει σε άλλη εποχή, ίσως η ιδανικότερη για ταινίες εποχής, προσφέρει εξώστη και είναι διακοσμημένη με βελούδο και κρυστάλλινα στοιχεία. Τα δωμάτια από την άλλη, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της φωτοσκίασης, είναι πολύ απλά και κλασικά, κάνοντας μια εντυπωσιακή αντίθεση στο βλέμμα του επισκέπτη.

Περνώντας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, και φτάνοντας στο Λονδίνο, λίκνο πολιτισμού, το ξενοδοχείο Curzon Mondrian London, διεκδικεί, και όχι αδίκως, την πρωτιά ανάμεσα στα ξενοδοχεία που περιλαμβάνουν μικρούς κινηματογράφους στις εγκαταστάσεις τους. Συγκεκριμένα, το βασιλικό μπλε χρώμα που διακοσμεί την αίθουσα και οι τοίχοι που θυμίζουν σκελετό πλοίου προκαλούν εντύπωση στους θεατές, πέραν φυσικά της ταινίας. Η αίθουσα μπορεί να φιλοξενήσει 56 θεατές και αποτελεί το ιδανικό μέρος, για να χαλαρώσει κανείς βλέποντας εξαιρετικές ταινίες. Το υπόλοιπο ξενοδοχείο παρουσιάζει εξίσου εντυπωσιακές εικόνες μέσω του design του, αφού συνδυάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σοφιστικέ στοιχεία, με την κομψότητα και τη διαχρονικότητα.

Στο Λονδίνο, μεταξύ πολλών τέτοιου είδους ξενοδοχείων, ξεχωρίζει και το The Soho Hotel. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εύκολα πολύ πιο εντυπωσιακό από πολλούς κινηματογράφους διεθνώς. Για την ακρίβεια, δεν προσφέρει μόνο μία, αλλά δύο αίθουσες προβολής ταινιών, οι οποίες συνεχώς ακολουθούν τα βήματα της επικαιρότητας και της μόδας. Κατά τη θέαση της ταινίας, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και ένα μοναδικό γεύμα τριών πιάτων με σαμπάνια, αφού είναι γεγονός ότι κάτι χρειάζεσαι να τρως κατά τη διάρκεια μιας ταινίας, όπου κι αν βρίσκεσαι.

Τέλος, ταξιδεύοντας μέχρι την Ταϊλάνδη, οι επισκέπτες του ξενοδοχείου Soneva Kiri, θα ερωτευθούν με την πρώτη ματιά τον υπαίθριο κινηματογράφο του Cinema Paradiso. Οι θερινοί κινηματογράφοι είναι σίγουρα από μόνοι τους ερωτεύσιμοι, αλλά τι συμβαίνει όταν είναι και πλωτοί; Αυτό το ξενοδοχείο, λοιπόν, ανεβάζει επίπεδο και ανταγωνίζεται, αν και δεν συγκρίνεται!, πολλούς κινηματογράφους σε όλον τον κόσμο. Οι επισκέπτες απολαμβάνοντας την ταινία της επιλογής τους σε ένα μαγευτικό τοπίο, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν και ένα ολοκληρωμένο γεύμα και πληθώρα από cocktail.

ΠΗΓΗ: