Το Las Chicas, Los Chicos y los Maniquis Restaurant βρίσκεται στη Μαδρίτη, εντός του Hotel Axel Madrid.

Το ξενοδοχείο AXEL στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο κτίριο του 19ου αιώνα, στο κέντρο της λογοτεχνικής γειτονιάς “El Barrio de las Letras”. Η σχεδίαση του ξενοδοχείου συνδυάζει μια σειρά από ιστορικές και πολιτιστικές αναφορές, που δημιουργούν ένα διασκεδαστικό διάλογο μεταξύ σημαντικών χρονικών περιόδων στην ιστορία της πόλης. Το interior design ανέλαβε το γραφείο EL EQUIPO CREATIVO με έδρα τη Βαρκελώνη.

Ο στόχος στη σχεδίασή του ήταν να δημιουργηθεί ένα κλίμα ελευθερίας, που αποκλίνει από τα συνηθισμένα.  Αφίσες, φώτα αναμμένα με κινηματογραφικές και μουσικές αναφορές στη Μαδρίτη, καθώς και άλλα φανταχτερά στοιχεία, εισβάλλουν στο ξενοδοχείο και στο χώρο υποδοχής του, καλωσορίζοντας τον επισκέπτη σε μια ξέγνοιαστη και εορταστική ατμόσφαιρα. Η εισαγωγή κειμένων, λέξεων και φράσεων υπό τη μορφή λαμπρών νέον φώτων, παραπέμπει στο λογοτεχνικό παρελθόν της γειτονιάς.Ένα νέον φως, εμπνευσμένο από τη λαϊκή κουλτούρα, ολοκληρώνει την παιχνιδιάρικη διάθεση.

Σαν κύριο χρώμα επιλέχθηκε το κομψό έντονο μπλε, προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης στη θορυβώδη γειτονιά. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η ατμόσφαιρα, η πιο σημαντική στρατηγική στο σχεδιασμό είναι η χρήση έντονων αποχρώσεων του χρώματος. Ο πολύχρωμος χαρακτήρας του εστιατορίου χρησιμοποιεί μεγάλα γραφικά στοιχεία με αναφορές στην ταινία του AlmodovarMovida Madrilena” και στο οπτικό σύμπαν της.

Το όνομα του εστιατορίου “Las Chicas, Los Chicos y Los Maniquies” ήταν ο τίτλος ενός από τα τραγούδια της ταινίας, των οποίων οι στίχοι εξακολουθούν να αποτελούν μέρος της Ισπανικής λαϊκής κουλτούρας σήμερα.

      

Η οδός Atocha που βρίσκεται το εστιατόριο, διέθετε και διαθέτει ακόμη, τα πιο κλασικά καταστήματα της Μαδρίτης, και ο σχεδιασμός του εστιατορίου ήθελε να αποδώσει φόρο τιμής στον ιστορικό αυτό δρόμο, γεμίζοντας το χώρο με μεγάλες φωτεινές αφίσες και ταμπέλες.

Οι κύριοι χαρακτήρες αυτού του πολύχρωμου σύμπαντος είναι οι δύο μεγάλες κόκκινες μπάρες που προεδρεύουν στα δύο δωμάτια του εστιατορίου.

Το εστιατόριο διαθέτει τρεις μικρές διασυνδεδεμένες τραπεζαρίες όπου, για άλλη μια φορά, το χρώμα είναι το αναμφισβήτητο κύριο στοιχείο.

 

Άρθρο από το 1ο τεύχος του

CABARE – Cafe Bar Restaurant Magazine,

Περιοδικό για τον επαγγελματία της Καφεστίασης.

Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε δωρεάν:

https://cabare.gr/fooddrinktrends/cabarecafebarrestaurantmagazine-1/