Το εστιατόριο ZVD στο Κίεβο της Ουκρανίας, σερβίρει Αμερικάνικη κουζίνα με μία νοσταλγική δόση vintage Αμερικάνικης Αισθητικής. Στόχος της σχεδίασης ήταν να δημιουργηθεί μία 24ωρη εγκατάσταση στο κέντρο της πόλης, που προβάλλει μια ισχυρή οπτική εικόνα με αναφορές στον αμερικάνικο πολιτισμό.

Αυτός είναι ένας τόπος συνάντησης για τους ομοϊδεάτες, τους γνώστες του αμερικανικού στιλ, της σύγχρονης ποπ και χιπ χοπ κουλτούρας και του αμερικάνικου τρόπου ζωής. Ως λύση, προτάθηκε να δημιουργηθεί ένας ελαφρύς,  αντιπροσωπευτικός  χώρος, όπου τα θεματικά στοιχεία της διακόσμησης θα ήταν διατεταγμένα σε ελεύθερη μορφή. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα δημιουργούσαν ουσιαστικές συνδέσεις με τον αμερικανικό πολιτισμό, στον οποίο κάθε επισκέπτης θα βρει κάτι οικείο.

        

     

Συνολικά, η εγκατάσταση έπρεπε να είναι άνετη, φωτεινή, αξέχαστη, πλούσια σε στοιχεία, και με διάφορες ζώνες φωτογραφιών, ενώ ταυτόχρονα, έπρεπε να είναι μοντέρνα και ευέλικτη, για τη διοργάνωση εκδηλώσεων διαφορετικών μορφών. Οι υφές και τα φινιρίσματα είναι από φυσικά υλικά: ξύλο, μέταλλο, δέρμα.

Το χρωματικό σχέδιο είναι από φυσικές αποχρώσεις της άμμου: ώχρα, καφέ, καθώς και χάλκινες και κεχριμπαρένιες αποχρώσεις. Μια τέτοια παλέτα αποκαλύπτει έναν ανοιχτό χώρο κατά τη διάρκεια της ημέρας και μεταφέρει αντανακλάσεις των νέον φώτων τη νύχτα, επιτρέποντας να αποκαλυφθεί πλήρως κάθε πτυχή του εσωτερικού.

Το εστιατόριο χωρίζεται σε τρία δωμάτια, το καθένα με δικό του θέμα και μορφή. Το πρώτο δωμάτιο είναι το κύριο και το μεγαλύτερο. Διαθέτει χώρο μπαρ, χώρο για σετ DJ, πίστα χορού και καθιστικό για πάρτι. Το μπλοκ ράβδων και και οι εγκαταστάσεις του WC διαχωρίζονται με μεταλλική μπάρα, σχηματίζοντας ένα ξεχωριστό και σαφώς καθορισμένο οπτικό μπλοκ.

Το δεύτερο δωμάτιο διαθέτει ένα μεγάλο κοινόχρηστο τραπέζι για 20 άτομα, παραπέμποντας στο αμερικανικό τραπέζι πικνίκ. Μια σύνθεση αμερικανικών πινακίδων νέον εγκαταστάθηκε σε έναν από τους τοίχους. Σε γενικές γραμμές, στόχος ήταν να μεταφερθεί το κλίμα του δρόμου στο εσωτερικό.

     

Το τρίτο δωμάτιο είναι ξεχωριστά διαφορετικό με σκούρα χρώματα και μία πιο ιδιωτική και οικεία ατμόσφαιρα. Τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της διακόσμησης και αναμφίβολα τα αγαπημένα μέρη των πελατών για selfies είναι η εγκατάσταση με τα  στεγνωτήρια και τους αυτόματους πωλητές Mars και Pepsi, που κρύβουν πίσω τους τα WC.

Αρχιτέκτονες: Slava Balbek, Nastya Mirzoyan, Yulia Barsuk
Φωτογραφίες: Yevhenii Avramenko

 

Άρθρο από το τεύχος “Καλοκαίρι 2020” του

CABARE – Cafe Bar Restaurant Magazine,

Περιοδικό για τον επαγγελματία της Καφεστίασης.

Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε δωρεάν:

https://cabare.gr/food-drink-trends/cabare-magazine-summer-2020/