Στο ανοιχτόχρωμο και «αθόρυβο» φόντο του εσωτερικού χώρου, ένα γυαλιστερό ροζ γλυπτό προκαλεί μια εξαιρετικά έντονη αντίθεση – ακριβώς όπως μια πανέμορφη τούρτα σερβιρισμένη σε λευκή πιατέλα! Το γλυπτό αυτό αναγράφει «The CAKE» και βρίσκεται στην είσοδο, ώστε να καλωσορίζει τους πελάτες στον χώρο…

Το καφέ του Κιέβου, The CAKE, άνοιξε τις πόρτες του το 2014. Ο συνολικός σχεδιασμός του χώρου, που αποτελείται κυρίως από χειροποίητα στοιχεία, πραγματοποιήθηκε σε μόλις τέσσερις μήνες. Η ρουστίκ ξύλινη, ψηλή και ανάγλυφη επιφάνεια -με λεπτές καρέκλες μπαρ με μεταλλικά καθίσματα- γειτονεύουν με το βελούδινο ύφασμα στους άνετους καναπέδες. Ο χώρος συμπληρώνεται από τα γυάλινα στοιχεία και τις εξωτερικές σωληνώσεις στην οροφή.

Πρόκειται για έναν συνδυασμό παραδο- σιακών υλικών, όπως το ξύλο και τα ανάγλυφα σχέδια, με αστικά και βιομηχανικού στυλ στοιχεία διακόσμησης. Τα ξύλινα έπιπλα, μάλιστα, έχουν ιδιαίτερες γεω- μετρικές μορφές με ξεκάθαρες επιρροές από την art deco αισθητική, ενώ ολοκληρώνονται με μεταλλικά στοιχεία και βελούδινο ύφασμα σε αριστοκρατικές αποχρώσεις. Η ασπρόμαυρη χρωματική παλέτα κυριαρχεί στους εσωτερικούς χώρους, ώστε τα χρώματα από τα εντυπωσιακά γλυκά να ξεχωρίζουν και να γίνονται πιο έντονα εμφανή, μιας και είναι οι πρωταγωνιστές την συνολικής εμπειρίας.

Για τον ίδιο λόγο, ο χώρος στον οποίο οι επισκέπτες απολαμβάνουν το γλυκό τους, συνδέεται με την κουζίνα μέσω ενός γυάλινου διαφανή τοίχου. Με αυτόν τον τρόπο οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαμβάνουν την εικόνα των ζαχαροπλαστών, που δημιουργούν μοναδικές γεύσεις, με μοναδική εμφάνιση. Το δάπεδο θυμίζει μωσαϊκό, αλλά έχει δημιουργηθεί από άσπρα και μαύρα εξάγωνα πλακάκια, που δίνουν την εικόνα μιας κυψέλης. Οι τοίχοι είναι, επίσης, σε άσπρα, μαύρα και γκρι χρώματα, ενώ ανάγλυφα πάνω τους σχηματίζεται η φράση «The CAKE».

Άρθρο από το τελευταίο τεύχος του CABARE – the cafe bar restaurant – Magazine!
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το τεύχος: cabare.gr/food-drink-trends/cabare-magazine-summer-2021