Το Opson Restaurant φέρνει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία – ένα μενού, εμπνευσμένο απο τις γεύσεις και τα υλικά της αρχαίας Ελλάδας. Ο Σεφ μας, Στέφανος Κολιμάδης, σε συνεργασία με την αρχαιολόγο και κλασσική αναλύτρια Jerolyn E. Morrison, δημιούργησε ένα μενού γευσιγνωσίας βασισμένο στα πιάτα που γεύονταν οι σπουδαίοι Έλληνες της αρχαιότητας όπως ο Αριστοτέλης, ο Πλάτων κι ο Όμηρος.

Το εστιατόριο αποτελεί μέρος του ξενοδοχείου Andronis Arcadia, που απέχει μόλις μερικά λεπτά με τα πόδια από το γραφικό κέντρο της Οίας, και εξασφαλίζει το αίσθημα ηρεμίας και ιδιωτικότητας. Πέρα από την υπέροχη κουζίνα του εστιατορίου μας, αυτό που συναρπάζει τους πελάτες, είναι η πανέμορφη θέα προς το Αιγαίο και το ηλιοβασίλεμα που βυθίζεται στη θάλασσα ακριβώς μπροστά τους.

Ο Chef

Η ιδιαίτερη σύληψη του Στέφανου Κολιμάδη, ήρθε για να εμπλουτίσει περίτεχνα την γαστρονομική σκηνή της Σαντορίνης. Με τη βοήθεια της Jerolyn E. Morrison, στράφηκε στην αρχαιολογία, την λογοτεχνία, την μουσική και τις τέχνες της Αρχαίας Ελλάδας, ώστε να εντοπίσει, να δοκιμάσει, και να τελειοποιήσει τις γεύσεις όπως τις απολάμβαναν οι Έλληνες εκείνης της εποχής.

Ο σεφ μοιράζεται ένα μοναδικό μενού γευσιγνωσίας με τους πελάτες του Andronis αλλά και με κάθε επισκέπτη του νησιού που αναζητά να ανακαλύψει την αρχαία ελληνική παράδοση με έναν διαφορετικό τρόπο.

Tο Menu

Ενώνοντας διαφορετικά σημεία των αρχαίων χρόνων, το μενού αποτελείται από εκλεκτά τοπικά προϊόντα, όπως φρεσκοκομμένα λαχανικά, μυρωδικά και βότανα, τυριά ντόπιας παραγωγής, αρωματική κάπαρη και φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Όλα αρμονικά συνδυασμένα ώστε να αποτελέσουν μια 100% αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Η λίστα με τα κρασιά μας, εξίσου προσεγμένη, περιέχει τοπικές αλλά και διεθνείς ετικέτες που αποτελούν το ιδανικό ταίρι για τις καινοτόμες αυτές γεύσεις.