Το Mindfood είναι μία νέα τάση στα εστιατορικά μενού, που γνώρισε ιδιαίτερη άνθηση στην εποχή της πανδημίας, καθώς η ψυχολογία των καταλωτών είναι σαφώς πιο πεσμένη και η αναζήτηση θετικών εμπειριών, έγινε ακόμη πιο αναγκαία. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία πιο “φιλοσοφημένη”αντιμετώπιση ενός εστιατορικού πιάτου.

Το φαγητό, δηλαδή, δεν αντιμετωπίζεται απλώς ως μία λύση για ένα πεινασμένο στομάχι, αλλά αποτελεί μία άκρως συναισθηματική εμπειρία.

Η τάση του #mindfood υπογραμμίζει το συναισθηματικό ρόλο, που παίζει το φαγητό στην καθημερινή μας ζωή. Τα εστιατόρια αρχίζουν να επηρεάζουν τη διάθεση των πελατών τους με τα πιάτα τους, προσφέροντας γεύσεις, που ανταποκρίνονται στις συναισθηματικές τους ανάγκες ανά πάσα στιγμή. Έτσι, στο επίκεντρο των εστιατορίων βλέπουμε από παραδοσιακές γαστρονομικές πολυτέλειες, που ικανοποιούν τις επιθυμίες των πελατών, μέχρι πιάτα, που αντικατοπτρίζουν τη σκέψη και τη διάθεσή τους.

Άρθρο από το τελευταίο τεύχος του CABARE – the cafe bar restaurant – Magazine!
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το τεύχος: cabare.gr/food-drink-trends/cabare-magazine-summer-2021