Οι ετήσιες τάσεις στο φαγητό και τη γαστρονομία είναι δύσκολο να προβλεφθούν το 2022.

Αλλά μετά από ένα αγχωτικό 2020-2021, πολλοί άνθρωποι έχουν στραφεί στο φαγητό περισσότερο από ποτέ ως μέσο άνεσης, ευημερίας και κοινωνικοποίησης.

Οι διατροφικές τάσεις του 2021 δείχνουν έναν γενικό στόχο για καλύτερη υγεία για το σώμα, τον πλανήτη και τα πορτοφόλια μας. Από τα στυλ γαστρονομίας έως τα πρωταγωνιστικά συστατικά, μπορείτε να περιμένετε πολλά από τα είδη αυτής της λίστας να γίνουν μόνιμο μέρος του μαγειρικού τοπίου ακόμη και μετά το 2021.

1. Φαγητό σε πακέτο

Πολλοί από εμάς έπρεπε να κάνουμε ένα διάλειμμα από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια το 2020, γι ‘αυτό και το φαγητό από τα αγαπημένα μας γειτονικά εστιατόρια θα είναι η κορυφαία τάση φαγητού του 2021.

2. Τρόφιμα & οικολογία

Με τις ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή να αυξάνονται, έχουμε μεγαλύτερη επίγνωση από ποτέ για λήψη οικολογικών αποφάσεων αγοράς. Αυτό, φυσικά, μπήκε στο προσκήνιο, καθιστώντας τα χαμηλά ή μηδενικά απόβλητα μία από τις επερχόμενες τάσεις τροφίμων του 2021.

Τα χαμηλά απόβλητα στα τρόφιμα σημαίνει δραστική μείωση των περιττών συσκευασιών (ειδικά πλαστικών) και χρήση των “υπολειμμάτων” τροφίμων που μπορεί να είχαν καταλήξει προηγουμένως στον κάδο (όπως τα κοτσάνια του μπρόκολου και οι φλούδες πατάτας). Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε τα απορρίμματα στην κουζίνα και οποιοδήποτε βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε αυτήν την κρίσιμη τάση τροφίμων.

3. Αναβαθμισμένα επιδόρπια

Καθώς η προσοχή στην υγιεινή διατροφή βρίσκεται στο επίκεντρο φέτος, τα επιδόρπια απέχουν πολύ από το να μείνουν εκτός αυτής της εικόνας. Στην πραγματικότητα, τα επιδόρπια γίνονται από μόνα τους μια μορφή τέχνης με νέες καινοτομίες και τάσεις από όλο τον κόσμο. Αυτό είναι το μέρος του μενού όπου η δημιουργικότητα μπορεί να λάμψει, ειδικά με τη χρήση μοναδικών συστατικών, ακόμη και φυτικών πόρων.

4. Fusion Cuisine

Υπάρχει τόσο μεγάλη πρόσβαση σε παραδοσιακές κουζίνες από όλο τον κόσμο, που μια τεράστια τάση φαγητού το 2021 θα είναι η διαπολιτισμική κουζίνα. Το fusion δείπνο δεν είναι μια νέα ιδέα, αλλά η ώρα για δημιουργικότητα και καινοτομία στο φαγητό έχει φτάσει σίγουρα. Δείγματα συγχωνεύσεων όπως μεξικανοκορεατικά, κινέζικα-περουβιανά και πολλά άλλα καθώς οι επιλογές είναι τεράστιες και συναρπαστικές.

5. Χειροποίητο ψωμί

Μια άλλη τάση που γεννήθηκε στη μαγειρική λόγω της καραντίνας, το 2020 ήταν η χρονιά που όλοι μάθαμε πώς να ψήνουμε σπιτικό ψωμί. Τώρα που ο καιρός προχωράει, πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν πόσο υγιεινό, αρωματικό το σπιτικό ψωμί μπορεί να είναι. Από το πικάντικο προζύμι μέχρι το χορταστικό ψωμί σίκαλης μέχρι το κλασικό λευκό, τα σπιτικά ψημένα ψωμιά συνεχίζουν να κυριαρχούν στις τάσεις φαγητού.

Πηγή: cozymeal.com