Η ιδέα μιας τυπικής παραδοσιακής ταβέρνας στο Λονδίνο και η “αισθητική της παμπ” ήταν η προϋπόθεση για τη δημιουργία του Fogon, στη Σαουδική Αραβία. Τα χρώματα, που κυριαρχούν στην πρόσοψη του Fogon είναι το πορτοκαλί, το κόκκινο “του τούβλου” και το μαύρο. Η διπλή μαύρη σιδερένια πόρτα, δίνει την αίσθηση ότι ο επισκέπτης πρόκειται να εισχωρήσει σε ένα μυστηριώδη xώρο. Εσωτερικά, τα χρώματα είναι πιο ήπια.

Κυριαρχεί το ξύλο, το τούβλο και, φυσικά, το μαύρο μάρμαρο και δέρμα. Τα έπιπλα ακολουθούν τις κλασικές παραδοσιακές γραμμές σε μαύρο χρώμα, ενώ χρυσές λεπτομέρειες προσθέτουν φως. Στην οροφή υπάρχουν κατασκευές, που μοιάζουν με παραδοσιακές ροζέτες, ενώ ταυτόχρονα οι εμφανείς σωληνώσεις δίνουν ένα πιο βιομηχανικό στυλ. Σε αυτόν τον χώρο, συνδυάζονται με άψογο τρόπο το βιομηχανικό design με την παράδοση των παμπ του Λονδίνου, προσφέροντας ταυτόχρονα και ένα πιο εκλεπτυσμένο χώρο.

Από το ταβάνι προς το δάπεδο, το σύνθετο σύστημα των τούβλων σβήνει για να γίνει ένας “εναέριος” τοίχος, με ανοιχτούς αρμούς διασταυρωμένους με βιδωτές ράβδους. Αυτό έδωσε μια αιθέρια σύνθεση, που επιτρέπει στο design να δημιουργήσει μια διαφορετική αισθητική στην παμπ. Μια πρόταση με μη γραμμικό τρόπο εφαρμογής προστίθεται στην αρχική πρόταση μιας παραδοσιακής ταβέρνας. Βασική αναφορά σε όλους του χώρους είναι, φυσικά, το “κλασικό ποτήρι” των βρετανικών παμπ. Αυτό το σύστημα γυάλινων κατασκευών συνοδεύει ολόκληρο το εσωτερικό.

Άρθρο από το τελευταίο τεύχος του CABARE – the cafe bar restaurant – Magazine!
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το τεύχος: cabare.gr/food-drink-trends/cabare-magazine-summer-2021