Ένα εστιατόριο εμπνευσμένο από ένα παραδοσιακό σπίτι της Βαρκελώνης: μοτίβα, υφές κλπ δημιουργούν ένα πολύ ζεστό και οικιακό περιβάλλον.

Όλα τα έργα έχουν συγκεκριμένες προκλήσεις. Σε αυτό το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, το ισόγειο που έχει άμεση επαφή με το δρόμο ήταν ιδιαίτερα μικρό
επειδή το κτίριο είχε άλλες εμπορικές δραστηριότητες. Έτσι, το εστιατόριο, ανοιχτό σε μια τοπική πελατεία, έπρεπε να βρίσκεται στο δεύτερο επίπεδο του ξενοδοχείου, το οποίο είναι μια πολύ ασυνήθιστη κατάσταση στη Βαρκελώνη όπου οι επάνω όροφοι χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για ιδιωτικές
μόνο δραστηριότητες.

   

Έπρεπε επομένως αυτή η πρόκληση να μετατραπεί σε ευκαιρία: η μετάβαση σε αυτό το εστιατόριο πρέπει να είναι σαν να πηγαίνεις στο σπίτι ενός φίλου για βραδινό. Και αυτό έγινε το κίνητρο δημιουργίας του έργου.

Το εστιατόριο καλωσορίζει τους πελάτες του με έντονο τρόπο και αλλαγή δαπέδου με πλακάκια, όπως μια αναφορά σε ένα από τα περισσότερα χαρακτηριστικά στοιχεία του παραδοσιακού σπιτιού της Βαρκελώνης: τα πολύχρωμα μοτίβα δαπέδου με πλακάκια, το διαφορετικό δάπεδο σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Στο πλαίσιο της ίδιας στρατηγικής, οι οροφές είναι ζωγραφισμένες στο χέρι με γραφικά εμπνευσμένα από το εξαιρετικά διακοσμητικά παραδοσιακά ταβάνια, φέρνοντας μια χειροποίητη πινελιά στον χώρο.

Οι παραδοσιακές οικιακές κουζίνες της Βαρκελώνης εμπνέουν, επίσης, το Εστιατόριο Fauna. Χειροποίητα μπλε κεραμικά πλακίδια που αντιπροσωπεύουν σκηνές της Παλιάς πόλης της Βαρκελώνης καλωσορίζουν τους επισκέπτες στην είσοδο όπου ο μπουφές πρωινού βρίσκεται το μπαρ.

Λειτουργώντας ως αντιθετικό σημείο, ο άλλος πόλος δραστηριότητας του εστιατορίου είναι η ανοιχτή κουζίνα στο πίσω μέρος, με μια ζεστή ξύλινη ατμόσφαιρα που θυμίζει τις παραδοσιακές κουζίνες.

CONCEPT AND INTERIOR DESIGN: EL EQUIPO CREATIVO _ Oliver Franz Schmidt + Natali Canas del Pozo + Lucas Echeveste Lacy
DESIGN COLLABORATORS:
Kimpton Hotels Design Team: Ave Bradley + Henry Reeve
Architecture & Construction Supervision: GCA Architects
Lighting Design: Artec 3
Graphic Design: Mucho