Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας των γιορτών, με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν και να επιβάλλουν τη δική τους ατμόσφαιρα σε κάθε χώρο. Η κίνηση των πελατών μεγαλώνει, όσο πλησιάζουν αφού κι ο ελεύθερος χρόνος του πληθαίνει. Αυτός ο μήνας, λοιπόν, είναι η ευκαιρία για την καφετέριά σας να λάμψει και να ξεχωρίσει στις καρδιές των πελατών για την ατμόσφαιρα που θα προσφέρει.

Χριστούγεννα

Το κλειδί της επιτυχίας, λοιπόν, είναι να φέρετε τα Χριστούγεννα στην καφετέριά σας με τον πλέον ιδανικό και εύκολο τρόπο. Πώς, λοιπόν, μπορούν τα Χριστούγεννα να έρθουν και δώσουν χαρά στους πελάτες σας, αλλά και στην ίδια την επιχείριση;

Αρχικά, αλλαγές μπορούν να γίνουν στις παροχές και το μενού. Ιδιαίτερα ροφήματα, γλυκά και αλκοολούχα ποτά έχουν την τιμητική τους. Τα ποτά συνδυάζονται με τα Χριστούγεννα, και ένα δυνατό κόκκινο κρασί, ένα ιδιαίτερο μπράντι, ή άλλα αρωματικά ποτά μπορούν εύκολα. Ανανεώστε τον κατάλογό σας με διαφορετικά ζεστά ροφήματα και αφεψήματα, περισσότερα είδη για ζεστές σοκολάτες, ποικιλίες τσάι, ροφήματα βοτάνων κλπ. Η κατανάλωση, άλλωστε, ενός πελάτη αυξάνεται όσο αυξάνεται και η παραμονή του στην καφετέρια σας. Ακόμη κι αν δεν προσφέρετε συνήθως γλυκά, τα Χριστούγεννα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να το τολμίσετε. Επίσης, ως κέρασμα μαζί με τα ροφήματα, αντί για τα κλασικά μπισκότα που μπορεί να δίνετε, τώρα έχετε την ευκαιρία να προσφέρετε μελομακάρονα ή κουραμπιέδες. Αντίστοιχα, σε όλα αυτά τα νέα γιορτινά προϊόντα του καταλόγου σας μπορείτε να δώσετε εξίσου γιορτινά ονόματα. Παίξτε με τις λέξεις, και ονομάστε εκείνο το ιδιαίτερο ρόφημα “τσάι του Άη Βασίλη”.

Ένας ακόμη τρόπος, για να έρθουν τα Χριστούγεννα στην επιχείρησή σας είναι τα επιτραπέζια παιχνίδια. Τα χριστούγεννα, όλοι, μικροί και μεγάλοι, γίνονται παιδιά. Έτσι παροτρύνεται τους πελάτες σας να διαλέξουν κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι από τη συλλογή σας και φέρτε τους πιο κοντά στο πνεύμα των γιορτών, όσο και μεταξύ τους αλλά και με τη δική σας καφετέρια. Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι ιδανικά για μεγαλύτερα καφέ με πολλά τραπέζια, καθώς στις μικρότερες καφετέριες δεν θα είναι τόσο εύκολο να ανανεώνεται η πελατεία σας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, μπορείτε να διοργανώσετε θεματικές βραδιές και διαγωνισμούς. Ποιός δεν θα  περνούσε καλά, εάν τον σέρβιραν εντυπωσιακά ξωτικά, ή αν διεκδικούσε κάποιο έπαθλο σε έναν διαγωνισμό καραόκε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια; Καθώς όλοι βρίσκονται σε χαλαρή διάθεση, θα δημιουργηθεί ένα χαρούμενο γιορτινό κλίμα στο καφέ σας.

Φυσικά, τα Χριστούγεννα φέρνουν μαζί και τη δική τους διακόσμηση. Και φυσικά χριστουγεννιάτικη διακόσμηση δεν γίνεται χωρίς χριστουγεννιάτικο δέντρο. Φυσικά, αν θέλετε να διαφοροποιηθείτε, πράγμα που είναι το ιδανικό, δοκιμάστε μερικές DIY ιδέες, όπως να κρεμάσετε χριστουγεννιάτικες μπάλες στην οροφή, να βάλετε κάποιο φωτιστικό με πολύ μικρά led που να θυμίζει Χριστούγεννα, στολίδια στον τοίχο, και αυτά να σχεδιάζουν στον τοίχο ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Πέρα από τη διακόσμηση του χώρου, σημασία έχει και η διακόσμηση του εξοπλισμού. Με λίγα λόγια, τα γιορτινά σερβίτσια, τα φλιτζάνια, οι κούπες τα σουπλά, τα κεράκια κλπ θα ήταν υπέροχο να συμβάδιζαν με το κλίμα των Χριστουγέννων.

Τέλος, η διακόσμηση, ο εξοπλισμός και η ανανέωση του μενού θα πρέπει να διαπνέονται όλα από ένα συγκεκριμένο στυλ. Η μίξη πολλών διαφορετικών πραγμάτων θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Ο μινιμαλισμός πολλές φορές είναι πιο αποδοτικός από την υπερφορτωμένη ατμόσφαιρα. Επιλέξτε, ωστόσο, εκείνο το στυλ που θα ταιριάζει αρμονικά με το χώρο και το ύφος του café, αλλά και των πελατών σας.

Ό,τι και αν επιλέξετε, πρέπει να φροντίσετε να είστε πρωτότυποι και δημιουργικοί, και να προωθήσετε τις κινήσεις σας μέσω των social media, της ιστοσελίδας σας κλπ. Ο νέος κόσμος που θα προσελκύσετε τις γιορτινές ημέρες, μπορεί να γίνει η σταθερή σας πελατεία για όλο τον χρόνο, και αυτό εξαρτάται, φυσικά, από την σωστή εξυπηρέτηση.

ΠΗΓΗ: