Το τσάι φυσικά και έχει προσωπικότητα, η οποία μάλιστα αποτελείται από 5 βασικά στοιχεία: Αυτά είναι το χρώμα, το άρωμα, η γεύση, η ένταση και η υφή.

Το τσάι είναι ένα από τα δημοφιλέστερα ροφήματα στον κό- σμο (δεύτερο μετά το νερό και τρίτο μετά τον καφέ), και έχει ξεχωρίσει για τις ευεργετικές του ιδιότητες, ενώ είναι ένα από τα ροφήματα, που καταναλώνεται πολύ, τόσο κρύο, όσο και ζεστό. Τα πιο διαδεδομένα είδη τσαγιού στην Ελλάδα είναι το λευκό, το πράσινο, το μαύρο, αλλά και το τσάι βοτάνων.

Συγκεκριμένα, το τσάι βοτάνων (αφεψήματα) παρασκευάζεται από βότανα, αρωματικά φυτά, ρίζες, μπαχαρικά και φρούτα, που τοποθετούνται σε ζεστό νερό και αφήνονται για λίγο, ώσπου να απελευθερώσουν χρώμα και άρωμα. Αναμφίβολα, η πλούσια και ιδιαίτερη ελληνική χλωρίδα προσφέρει πολλά φυτά, που γίνονται εξαιρετικά ροφήματα.

Το τσάι του βουνού, το φασκόμηλο, η μέντα και το χαμομήλι σίγουρα δεν πρέπει να λείπουν από κανέναν κατάλογο καταστήματος. Διαθέτουν υπέροχη γεύση και πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ έχουν μία διαχρονική και αναλλοίωτη αξία.

 

Άρθρο από το τελευταίο τεύχος του CABARE – the cafe bar restaurant – Magazine!
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το τεύχος: cabare.gr/food-drink-trends/cabare-magazine-summer-2021