Πέρα από τις γαστρονομικές τάσεις που κυριαρχούν, αναμένονται να σημειωθούν αλλαγές και στην κουλτούρα του ποτού. Νέες τεχνικές, νέα υλικά και συνδυασμοί πρόκειται να κερδίσουν τις εντυπώσεις των καταναλωτών.

1. Craft Mocktails
Τα mocktails έχουν παραβλεφθεί εδώ και καιρό. Τώρα με την αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ και την εκτίμηση των συστατικών της craft κουλτούρας, αυτές οι μηδενικές επιλογές happy hour είναι ένα χτύπημα. Τα γλυκά και αλμυρά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ είναι μια αυξανόμενη τάση τροφίμων το 2021, κάτι που είναι απόλυτα λογικό με το πόσο προσαρμόσιμα είναι με την προσθήκη ιδιαίτερων βοτάνων, φρούτων, λαχανικών και ακόμη και λουλουδιών σε κάθε γουλιά.

2. Boozy Kombucha και Seltzer
Ακολουθώντας το γενικό θέμα ευεξίας που έχει συσσωρευθεί στις τάσεις των τροφίμων πρόσφατα, η προσθήκη μιας χαλαρής εναλλαγής στην Kombucha και το seltzer είναι επίσης σε ανοδική πορεία.

Το Kombucha – το ανθρακούχο, ζυμωμένο τσάι – αυξάνεται σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Η ζύμωση σημαίνει ότι αυτό το ποτό είναι γεμάτο φυσικά προβιοτικά, απαραίτητα για την προαγωγή της καλής υγείας του εντέρου. Το Seltzer, από την άλλη πλευρά, είναι ανθρακούχο νερό που βρίσκεται συχνά σε μια ποικιλία γεύσεων μηδενικών θερμίδων, μηδενικών ζάχαρης και μηδενικών προσθέτων.

Τα φυσικά συστατικά και οι διαδικασίες είναι τόσο σημαντικά για τους καταναλωτές σήμερα και αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που αυτά τα μικτά ποτά είναι μια τάση φαγητού του 2021. Μπορείτε να αναμίξετε το δικό σας παρασκεύασμα στο σπίτι ή να αγοράσετε μερικές προπαρασκευασμένες επιλογές.

3. Εναλλακτικές λύσεις γάλακτος
Τώρα που οι εναλλακτικές λύσεις γάλακτος όπως η σόγια, η καρύδα και το αμύγδαλο έχουν τη στιγμή τους, ήρθε η ώρα να βασιλέψει μια νέα ποικιλία επιλογών. Το επόμενο έτος, μπορείτε να περιμένετε να δείτε προσφορές όπως γάλα ρυζιού, γάλα κάνναβης και βρώμης που πλημμυρίζουν αγορές και μενού ως ανοδική τάση τροφίμων το 2021.

Πηγή: cozymeal.com