Όταν κάποιος ακούσει ότι πρόκειται να φάει αέρα τηγανητό, μάλλον πιστεύει πως του κάνουν κάποιου είδους πλάκα. Κι όμως, ένα εστιατόριο θέλησε να κάνει πραγματικότητα αυτό το “ανέκδοτο”, και προσφέρει στους πελάτες του αέρα τηγανητό, και μάλιστα στην gourmet του έκδοση.

Πρόκειται για το εστιατόριο Feva που βρίσκεται στην περιοχή Castelfranco Veneto της Ιταλίας, το οποίο  προσφέρει το πιάτο με το όνομα “Aria Fritta”.

Ο “τηγανητός αέρας” φτιάχνεται από ταπιόκα, η οποία πρώτα βράζεται, έπειτα ψήνεται και στο τέλος τηγανίζεται σε πολύ καυτό λάδι. Έπειτα, η ταπιόκα αφού στραγγιστεί από το λάδι, γεμίζεται με αέριο. Τέλος, στο πιάτο προστίθεται αλάτι, και σερβίρεται πάνω σε μαλλί της γριάς συνοδευόμενος από μυρωδικά.

Source :

CABARE