Υλικά

Για την σούπα

2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 πράσο ψιλοκομμένο

30 γραμμάρια ελαιόλαδο

30 γραμμάρια βούτυρο

1 κ.γ φρέσκο θυμάρι.

1 λίτρο ζωμό από κοτόπουλο

120 γρ. χυμός πορτοκαλιού

1 κιλό κόκκινη κολοκύθα καθαρισμένη, κομμένη σε κύβους

Για το σερβίρισμα

Γιαούρτι

Φρέσκο θυμάρι

Κρουτόν

Παστράμι σε φέτες.

50 γρ. ζάχαρη

2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση

– Πρώτα, καραμελώνουμε το παστράμι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την πάπρικα. Απλώνουμε το παστράμι σε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και πασπαλίζουμε με το μείγμα της ζάχαρης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και μεταφέρουμε το καραμελωμένο παστράμι σε μια σχάρα ώστε να κρυώσει χωρίς να πανιάσει.

– Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, το πράσο και το σκόρδο μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και το θυμάρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη.

– Ύστερα προσθέτουμε τον ζωμό, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-30 λεπτά, μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει. Όταν η κολοκύθα έχει μαλακώσει πλήρως, προσθέτουμε το βούτυρο και το πορτοκάλι. Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσει η σούπα την τέλεια υφή. Εάν, η σούπα είναι πολύ αραιή  βράζουμε για λίγο ακόμα, εάν είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με βραστό ζωμό.

– Στη συνέχεια σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο. Προσθέτουμε μια κουταλιά γιαούρτι, φρέσκο θυμάρι, το καραμελωμένο παστράμι και τα κρουτόν.

Άρθρο από το τεύχος “Χειμώνας 2020” του

CABARE – Cafe Bar Restaurant Magazine,

Περιοδικό για τον επαγγελματία της Καφεστίασης.

Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε δωρεάν:

https://cabare.gr/cafe-bar-restaurant-marketing/cabare-magazine-4/