Το εστιατόριο Jiamener στην πόλη Chengdu στην Κίνα έπεσε έξω και έκλεισε σε μόλις δύο εβδομάδες, από την έναρξη της “all-you-can-eat”προσφοράς του.

Η προσφορά ήταν για ένα μήνα, αλλά τελικά το εστιατόριο δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει αυτό το διάστημα. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, εάν σκεφτεί κανείς ότι στο πλαίσιο της προσφοράς, οι πελάτες μπορούσαν να πληρώσουν μόνο 120 γουάν (ή 19 δολ.) για μία κάρτα μέλους, η οποία θα τους παρείχε φαγητό χωρίς όριο για έναν ολόκληρο μήνα!

Το εστιατόριο είχε 500 πελάτες την ημέρα και μάλιστα κάποιοι πήγαιναν ακόμη και στις 8 το πρωί, για να πάρουν ένα γεύμα αν και το εστιατόριο άνοιγε στις 11. Κάθε μέρα είχε ουρά στην είσοδο. Στο διάστημα των 10 ημερών, 1.700 άτομα είχαν πάρει κάρτα μέλους, η οποία ωστόσο χρησιμοποιούνταν και από φίλους και συγγενείς των μελών.

Τελικά, ο ιδιοκτήτης πριν λίγες ημέρες με χρέος 78.000 δολάρια. Όπως δήλωσε και ο ίδιος: «Ξέραμε ότι θα χάναμε χρήματα ξεκινώντας την προώθηση των εκπτώσεων, αλλά δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο. Θέλαμε να προσελκύσουμε πιο πιστούς πελάτες μέσω αυτής της στρατηγικής».

Σε κάθε περίπτωση, μία all-you-can-eat προσφορά, μπορεί να γίνει κερδοφόρα για ένα εστιατόριο, αρκεί να έχει τιμολογηθεί σωστά, ώστε να είναι οικονομικά συμφέρουσα για τον πελάτη, χωρίς ωστόσο να είναι ζημιογόνα για το εστιατόριο.

 

 

ΠΗΓΗ: