Ο καφές ανάλογα τον τύπο καβουρδίσματος προσφέρει διαφορετικά αρώματα, γεύση και χρώματα.

Υπάρχουν 4 βασικότεροι τύποι καβουρδίσματος με βάση την οξύτητα.

  1. Light roasts: Σε αυτήν την κατηγορία καβουρδίσματος, οι κόκκοι έχουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα, ελάχιστη λιπαρότητα, και η προέλευσή τους είναι από πολύ ξεχωριστές περιοχές.
  2. Medium roasts: Οι κόκκοι αποκτούν ένα μέτρια καφέ χρώμα. Η γεύση τους είναι ελάχιστα πιο γλυκιά από την προηγούμενη κατηγορία, και προσφέρει μια πιο ισορροπημένη γεύση και οξύτητα.
  3. Medium-dark roasts: Πλούσιο πιο σκούρο χρώμα με λιπαρότητα στην επιφάνεια των κόκκων. Αφήνουν μια γλυκόπικρη επίγευση,αναδύονται γεύση και αρώματα και εξαφανίζεται πλήρως η οξύτητα.
  4. Dark roasts: Οι κόκκοι έχουν ένα λαμπερό σκούρο χρώμα και λιπαρή επιφάνεια. Υπάρχει μια ισχυρή παρουσία πικρότητας, ενώ χάνεται η αυθεντική γεύση των κόκκων και αναδύεται μια πιο καβουρδισμένη εσάνς.

Πηγή: en.ilovecoffee.jp