Από όλες τις βιομηχανίες που επηρεάστηκαν αρνητικά από την πανδημία COVID-19, η βιομηχανία εστιατορίων είναι από αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο. Οι καραντίνες και οι αναταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, αποτέλεσαν τροχοπέδη για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης.

Όχι μόνο εμφανίστηκαν προβλήματα με τη διαθεσιμότητα των τροφίμων, αλλά προέκυψαν και πιθανά ζητήματα με την ασφάλεια των τροφίμων. Με κλειστά (για κάποια διαστήματα) τα εργοστάσια, το εργατικό δυναμικό απομακρυσμένο, τους ποιοτικούς ελέγχους μειωμένους και τις αναταράξεις στις αλυσίδες εφοδιασμού, ελλοχεύει ο κίνδυνος να παραβλεφθεί ένα προϊόν που είναι ελαττωματικό ή και επικίνδυνο.

Τα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο έπρεπε να προσαρμοστούν στις νέες αλλαγές, υιοθετώντας νέους τρόπους διαχείρισης μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες, ώστε να διασφαλίσουν την ποιότητα των προϊόντων τους, μία ιδιαίτερα απαι- τητική πρόκληση. Οι f&b managers των εστιατορίων για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των τροφίμων τους, αναζητούν νέες τακτικές, ενώ στρέφονται και σε νέες τεχνολογικές λύσεις, ώστε να παρακολουθούν την ακριβή προέλευση των τροφίμων τους, και να γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο εάν κάποιο τρόφιμο δεν είναι πλέον κατάλληλο.

Άρθρο από το τεύχος “Χειμώνας 2021-2022” του
CABARE – Cafe Bar Restaurant Magazine,
Περιοδικό για τον επαγγελματία της Καφεστίασης.
Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε δωρεάν:
cabare.gr/food-drink-trends/cabare-magazine-winter2021